Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 30 mm
Vikt
1127 g
SAB
Ppaa
ISBN
9789144080727
Geoteknik (kartonnage)

Geoteknik

Kartonnage Svenska, 2016-08-12
447
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Geoteknik behandlar jordmaterials mekaniska och tekniska egenskaper, kunskaper som är av betydelse för utförandet av en säker och stabil grundläggning av byggnader och anläggningar. Ämnet stödjer sig på kvartärgeologin, d.v.s. de lösa jordarternas geologi, samt på mekaniken och främst då deformerbara fasta kroppars mekanik. Geoteknik är ett semiempiriskt ämne, d.v.s. provning och erfarenhet ligger också till grund för de metoder som tillämpas.

Boken är uppdelad i fyra huvuddelar. I del A ges en introduktion till ämnet samt en återblick på byggnadsgeologin (kvartärgeologin). I del B behandlas jordmaterialläran, d.v.s. jords kemiska och fysikaliska egenskaper vad gäller beståndsdelar, klassificering och strukturell uppbyggnad. Del C behandlar jordmekaniken, d.v.s. mekaniska och hållfasthetstekniska egenskaper hos jord. I del D tillämpas de inhämtade kunskaperna på viktiga geotekniska problemområden såsom bestämning av spännings tillstånd i jordprofiler, beräkning av byggnaders och anläggningars sättning och geotekniska bärförmåga samt bestämning av jordtryck mot stödkonstruktioner och av jordslänters stabilitet.
Geoteknik vänder sig i första hand till studenter på de tekniska hög s kolornas program för väg- och vattenbyggnad och samhällsbyggnad samt på högskolornas byggingenjörsprogram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geoteknik
  2. +
  3. Vägbyggnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägbyggnad av Sven Agardh, Ebrahim Parhamifar (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Geoteknik