Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2014-07-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
419 g
SAB
Ocgaa,Bt
ISBN
9789144080734
Det politiska spelet : medborgare, medier och politiker i den representativa demokratin (häftad)

Det politiska spelet : medborgare, medier och politiker i den representativa demokratin

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-07-04
337
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Spelar det någon roll vem som sitter i riksdagen? Är nyheter om politik vinklade? Är det journalister som sätter den politiska dagordningen? Hur och när påverkar opinionen vilken politik som faktiskt förs? Kan det också vara den förda politiken som påverkar opinionen?
Frågor som dessa är centrala för att förstå samspelet mellan medborgare, medier och politiker i en representativ demokrati. Frågorna belyser hur olika aktörer är beroende av varandra. Titeln på denna bok - Det politiska spelet - signalerar att medborgare, medier och politiker ingår i ett nätverk av skeenden och att det finns en spelplan som påverkar dessa skeenden och aktörernas handlingar. Boken tar sin utgångspunkt i en diskussion om centrala demokratiteoretiska värden som politisk jämlikhet, upplyst förståelse och folkviljans förverkligande. Varje kapitel inleds med en högaktuell fråga. Därefter presenteras omfattande resultat från såväl svensk som internationell samhällsvetenskaplig forskning. I varje kapitel diskuteras kopplingen mellan demokratiteoretiska värden och empiriska resultat: Lever verkligheten upp till olika demokratideal? Hur borde demokratin fungera och varför? Samtidigt utvärderas forskningen - ställer forskningen "rätt" frågor och vad är viktiga frågor för framtida forskning att försöka besvara?
Syftet med boken är att väcka entusiasm för viktiga demokrati frågor men också för den forskning som bedrivs. Boken ger välgrundade svar till den som vill veta mer om hur medborgare, medier och politiker förhåller sig till varandra i dagens moderna samhällen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det politiska spelet : medborgare, medier och politiker i den representativa demokratin
  2. +
  3. Svensk politik och EU: Hur svensk politik har förändrats av medlemskapet i

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svensk politik och EU: Hur svensk politik har f... av Therese Bjärstig, Tobias Bromander, Fredrik Bynander, Katarina Eckerberg, Camilla Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna