Textens hantverk : om retorik och skrivande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2013-01-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 10 mm
Vikt
250 g
SAB
Aef,808.02
ISBN
9789144080765
Textens hantverk : om retorik och skrivande (häftad)

Textens hantverk : om retorik och skrivande

(11 röster)
Häftad Svenska, 2013-01-18
264
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att skriva är ett hantverk, men det är också att tänka med pennan. Att skriva är att bearbeta sina tankar och formulera dem i text så att de blir begripliga för andra. Den här boken ger dig verktyg att göra det på bästa sätt - och att lyckas.
Textens hantverk handlar framför allt om att skriva uppsatser, rapporter, artiklar och liknande typer av texter. Många av råden är generella och gäller för allt skrivande, medan andra handlar mycket konkret om den vetenskapliga texten. I tydliga förklaringar ger författaren råd, stöd och praktisk kunskap om hur du kan arbeta med din text så att skrivandet blir lättare och effektivare, och texterna välstrukturerade och genomtänkta.
Denna andra, reviderade upplaga har utökats med avsnitt om hur du skriver argumenterande text och om hur du kan strukturera din uppsats, rapport eller essä. Här finns också värdefulla råd om hur du ska utforma texten när du skriver på nätet.
Boken vänder sig i första hand till studenter vid universitet och högskolor, både inom grundutbildning och forskarutbildning, men den är också relevant för dig som yrkesmässigt skriver rapporter och utredningar.
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Textens hantverk : om retorik och skrivande
 2. +
 3. Akademiskt läsande och skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademiskt läsande och skrivande av Vendela Blomström, Jeanna Wennerberg (häftad).

Köp båda 2 för 565 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Inger Lindstedt

 • Forskningens hantverk

  Inger Lindstedt

  Vad är egentligen forskning? Vad gör en forskare och hur bedriver man forskning? I Forskningens hantverk beskriver och förklarar författaren hur man på ett effektivt och praktiskt sätt kan arbeta med sin egen forskningsuppgift, från allra första b...

 • Talarens hantverk - Att göra framgångsrika presentationer

  Inger Lindstedt

  Varför lyssnar vi mer på vissa människor än andra? Vad är det de gör som fångar vår nyfikenhet och påverkar våra föreställningar och vår vilja att agera? I en tid när olika kanaler och skiftande arenor används för att kommunicera ett budskap ställ...