Årsredovisning i koncerner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
402
Utgivningsdatum
2012-08-03
Upplaga
6
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
Oeada-c
ISBN
9789144080802
Årsredovisning i koncerner (häftad)

Årsredovisning i koncerner

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-03
436
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I takt med att företag bolagiseras, sammanslås och fusionerar, kommer allt mer av den ekonomiska informationen från näringslivet i form av koncernrapporter. Aktieägare, anställda och andra intressenter behöver därför kunna läsa och analysera årsredovisningar från koncerner.
Boken ger en översikt kring koncernbegreppet och principerna för koncernredovisning samt mer fördjupade studier av speciella problemområden. De metoder för koncernredovisning som behandlas är förvärvsmetoden med exempel från normala företagsförvärv samt kapitalandels- och klyvningsmetoden med exempel från intresseföretag. Boken innehåller drygt 60 övningar med fullständiga lösningar.

Alla texter och övningar är anpassade till aktuella standards från IASB (2011) samt aktuella bestämmelser i årsredovisningslagen och aktiebolagslagen.
Sjätte upplagan är anpassad till de nya reglerna i IFRS 10, 11 och 12 och i ett nyskrivet kapitel beskrivs svårigheterna vid räkenskapsanalys av moderbolag och dotterbolag. Vidare behandlas speciella problem vid räkenskapsanalys av koncernredovisningen. Boken är avsedd att användas vid ekonomikurser på högskolenivå och förutsätter grundläggande kunskap om redovisning i aktiebolag.

Samarbete med Visma Spcs
Vet du att Studentlitteratur samarbetar med Visma Spcs? Detta innebär att studenter som använder Årsredovisning i koncerner får gratis tillgång till följande marknadsledande ekonomiprogram. På så sätt kan du på egen hand använda dina kunskaper i praktiken. Till denna bok rekommenderar vi dig att använda följande program:
Visma Administration
Visma Avendo eEkonomi
Visma Bokslut
Visma Koncern

Hämta programmen här. Dessa program fungerar för Windows. Visma Avendo eEkonomi passar både PC och Mac. Din utbildningskod för Visma Avendo eEkonomi är hjsc2.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Årsredovisning i koncerner
  2. +
  3. Redovisning i bolag och koncerner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redovisning i bolag och koncerner av Rune Lönnqvist, Daniel Brännström (häftad).

Köp båda 2 för 901 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rune Lönnqvist