Kalkyler som beslutsunderlag (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2013-01-21
Upplaga
7
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
255 x 175 x 20 mm
Vikt
584 g
SAB
Qbcc,658.155
ISBN
9789144080963
Kalkyler som beslutsunderlag (häftad)

Kalkyler som beslutsunderlag

(4 röster)
Häftad Svenska, 2013-01-21
353
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Denna bok ger en enkel och pedagogisk introduktion i företagsekonomisk kalkylering. Den har under mer än tre decennier använts vid många universitet, högskolor och studieförbund samt i företagsintern utbildning och sålts i över 100 000 exemplar. Kalkyler som beslutsunderlag (upplaga 6) var ibland alltför omfattande som elementär kalkylbok. Den utvecklas nu genom en uppdelning i två böcker. För det första utökas den till en ny, mer allomfattande ekonomistyrbok, Ekonomistyrning, beslut och handling. För det andra minskas den till Kalkyler som beslutsunderlag (upplaga 7) som fokuseras på förkalkylering.

I Kalkyler som beslutsunderlag (upplaga 7) utgår kapitlen om linjär programmering, internprissättning, uppföljning och kontroll och standardkostnadsanalys.

Traditionell förkalkylering och investeringsbedömning är viktiga moment som kompletteras med modernare inslag som abc-kalkylering. Ett betydande utrymme ges åt begrepp och modeller för styrning av aktiviteter och processer, t.ex. balanserat styrkort, aktivitetsbaserad styrning, lean, just in time, nollfel, målkostnadsanalys, livscykelkostnad, kostnadslåsning, kaizen och business process re-engineering, BPR.

I de kapitel där så är möjligt finns demonstrationsexempel som konkretiserar kalkyleringens begrepp och modeller. Det finns också diskussions- och arbetsuppgifter till varje kapitel. Kalkylering sätts in i ett större sammanhang och därigenom visas dess möjligheter och begränsningar.

Övningsboken innehåller många uppgifter med lösningsförslag. Sammantaget är ambitionen att boken skall vara en lättläst och lättförståelig introduktion i kalkylering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kalkyler som beslutsunderlag
  2. +
  3. Boken om personalekonomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boken om personalekonomi av Bino Catasús, Olle Högberg, Anders Johrén (inbunden).

Köp båda 2 för 734 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Andersson