Bland bollar och klossar : matematik för de yngsta i förskolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2012-07-04
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Eabt
ISBN
9789144081281
Bland bollar och klossar : matematik för de yngsta i förskolan (häftad)

Bland bollar och klossar : matematik för de yngsta i förskolan

(10 röster)
Häftad Svenska, 2012-07-04
293
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barn möter i dag förväntningar om att de ska lära sig förstå och använda siffror, räknesätt, begrepp och strategier för problemlösning. Men långt innan de får undervisning i ämnet matematik tar det matematiska lärandet sin början. Grunderna läggs när det lilla barnet undersöker sin omvärld och samspelar med andra om likheter och olikheter, delar och helheter samt begrepp och symboler.
Det forskningsmaterial som boken bygger på är ett stort antal episoder hämtade ur aktuell förskoleverksamhet med ett-, två- och treåringar. Med dessa episoder som bas presenterar och diskuterar författaren både hur matematiken ter sig för barnen och hur deras lärande kan utmanas och utvecklas av uppmärksamma vuxna. Boken öppnar för nya upptäckter av matematik i vardagen och väcker diskussion kring den tidiga matematikinlärningen och lärares möjligheter att stödja de yngsta barnens lärande.
Den här andra upplagan av boken är framför allt kompletterad med diskussion om matematik som ett innehåll i förskoleverksamheten, så som det skrivs fram i den reviderade läroplanen för förskolan, Lpfö 98, 2010.
Boken vänder sig i första hand till blivande och verksamma lärare och ledare i förskolan, men också till forskare och andra med intresse för de yngsta barnens lärande i matematik.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland bollar och klossar : matematik för de yngsta i förskolan
  2. +
  3. Vad ska eleverna lära sig och vad lär de sig? : vanliga missförstånd i matematikundervisningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad ska eleverna lära sig och vad lär de sig? :... av Natalia Karlsson, Wiggo Kilborn (häftad).

Köp båda 2 för 606 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilla Björklund