Att involvera barn i forskning och utveckling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2013-01-22
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
413 g
SAB
Ea
ISBN
9789144081366
Att involvera barn i forskning och utveckling (häftad)

Att involvera barn i forskning och utveckling

(5 röster)
Häftad Svenska, 2013-01-22
315
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan vi forska om barn på samma sätt som vi forskar om vuxna eller behöver barn bemötas på andra sätt? Medforskning, vad är det? Kan barn verkligen vara forskare? Går det att utveckla produkter för barn med samma användarorienterade process som för andra användare? Kan barn vara designer? Vilka etiska aspekter behöver vi tänka på?
Boken ger handfasta råd om hur barn kan involveras i forskning och utveckling. Samtidigt hänvisar den till aktuell forskning och metoddiskussion för att hitta former att göra barns röster hörda.
Vi vuxna representerar i allmänhet barn, vilket lägger ett stort ansvar på oss att göra det på ett sätt som är för barnens bästa. Ju bättre vi forskare och utvecklare blir på att förstå och respektera barns tankegångar, desto bättre kan vi företräda dem, och desto oftare kan vi ge dem utrymme att göra sina röster hörda.
Syftet med boken är att diskutera hur vuxna inom olika professionsområden kan forska om och med barn samt utveckla för och med barn på sätt som gynnar forskningen, utvecklingen och barnen på kort och lång sikt.
Att involvera barn i forskning och utveckling vänder sig till dig som är forskare, lärare eller student och som är intresserad av att studera barn och barns delaktighet i olika processer. Boken vänder sig också till dig som utbildar designer/produktutvecklare med inriktning mot produkter för barn eller som utbildas för eller
är verksam inom detta yrke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att involvera barn i forskning och utveckling
  2. +
  3. Make It Happen : 10 steg till att forma din framtid!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Make It Happen : 10 steg till att forma din fra... av Carina Sunding (inbunden).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna