Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Bitte Wallin, Bitte Wallin, Håkan Järvå, Håkan Järvå
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
469 g
SAB
Ohf
ISBN
9789144081427
Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete (häftad)

Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete

Häftad Svenska, 2012-08-15
440
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Empiriska undersökningar har blivit en allt viktigare del av vardagen för alla som jobbar inom hälsovårds- och sociala sektorn. Det går nästan inte en vecka utan att det presenteras en ny rapport om olika arbetsmiljöundersökningar, hur patienterna upplever sjukhusen eller hur nöjda invånarna i en kommun är med socialtjänsten.
Förståelse, beskrivning och förklaring ger en grundläggande förståelse för hur empiriska undersökningar genomförs, vilka val man måste göra i olika faser av undersökningen och hur dessa val kan påverka slutresultatet. Boken instruerar läsaren att själv genomföra enklare empiriska undersökningar med hjälp av både kvalitativa och kvantitativa metoder samt, kanske viktigast av allt, att kritiskt granska andras undersökningar.
Boken vänder sig till alla som vill ha en grundläggande förståelse för den empiriska forskningsprocessen. Denna andra upplaga är uppdaterad och något utökad efter kommunikation med studenter och lärare som använt första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förståelse, beskrivning och förklaring : introduktion till samhällsvetenskaplig metod för hälsovård och socialt arbete
  2. +
  3. Grunderna i statistisk dataanalys - med tillämpning inom hälsovetenskaperna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grunderna i statistisk dataanalys - med tillämp... av Stefan Hellmer (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dag Ingvar Jacobsen