Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2014-12-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
247 x 172 x 14 mm
Vikt
565 g
SAB
Vpm,Dokc
ISBN
9789144081434
Att möta döden : omvårdnad vid livets slut (häftad)

Att möta döden : omvårdnad vid livets slut

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-12-03
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Hur hanterar människan de existentiella utmaningar vi utsätts för vid livets slut? Hur kan vården underlätta för de drabbade och deras närstående? Den här boken försöker besvara dessa frågor med utgångspunkt i forskningsresultat och samtal med närstående och vårdpersonal.
I Att möta döden intervjuas vårdpersonal om hanteringen av den döda kroppen, vad som händer med kroppen då vi dör och hur en obduktion kan se ut. Forskare och erfaren personal går även in på hur ett så kallat brytpunktssamtal kan gå till och vad som kan vara bra att tänka på i samtal med barn som närstående.
Anders Eriksson och Christer Gezelius, båda yrkesverksamma rätts läkare, kompletterar boken med ett fördjupande kapitel om hanteringen av den döda kroppen samt relevant lagstiftning.
Att möta döden riktar sig i första hand till studenter på grundläggande nivå i sjuksköterskeprogrammet, men den kan även läsas av verksam vårdpersonal och andra som på ett eller annat sätt kommer i kontakt med människor vid livets slut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta döden : omvårdnad vid livets slut
  2. +
  3. Om sorg och omsorg : bilder och röster från hospice

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om sorg och omsorg : bilder och röster från hos... av Hillevi Nagel (kartonnage).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna