Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2012-08-30
Upplaga
8
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Paoli, John (red.) / Rollman, Ola (red.) / Wahlgren, Carl-Fredrik (red.)
Dimensioner
250 x 178 x 24 mm
Vikt
980 g
SAB
Vem
ISBN
9789144081502
Rorsmans Dermatologi Venerologi (inbunden)

Rorsmans Dermatologi Venerologi

(7 röster)
Inbunden,  Svenska, 2012-08-30

Slutsåld

Boken har aktualiserats genom att alla kapitlen grundligt bearbetats och kompletterats både vad gäller text och bildmaterial. Andra nyheter i den 8:e upplagan är ett introduktionskapitel om dermato-venereologisk epidemiologi, samt nyskrivna kapitel om Huden som spegel av invärtes sjukdom och Genitala dermatoser. Kapitlen om bl. a. Hudens struktur och funktion, Eksem, Klåda, Läkemedelsreaktioner, Autoimmuna sjukdomar, Hudinfektioner, Tumörer, Hudkirurgi och Ben- och fotsår har expanderats. Venereologidelen, som tidigare bestod av en rad småkapitel, har nu omdisponerats i två övergripande kapitel: Sexuellt överförbara bakterieinfektioner och Sexuellt överförbara virusinfektioner och HIV/AIDS.

Helt ny layout tillämpas med direktanpassning av bilder till texten. Det omfattande bildmaterialet har utökats med närmare 40 nya färgbilder. Faktarutor finns nu i de flesta kapitlen. Viktiga sjukdomar visas, som tidigare, i flera varianter i enlighet med bokens grundtanke, att ge information koncentrerad till det vanliga och praktiskt väsentliga inom dermatologi och venereologi.

Rorsmans Dermatologi Venereologi riktar sig i första hand till studerande på läkarprogrammet men är även värdefull för studerande inom sjuksköterskeprogrammet.

Boken används sedan länge som ett lättillgängligt och självklart uppslagsverk på vårdcentraler, mottagningar och inom företagshälsovård.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Rorsmans Dermatologi Venereologi

    Carl-Fredrik Wahlgren, Maria Bradley, Charlotta Enerbäck, Magnus Lindberg, Katarina Lundqvist

    Denna lärobok är en klassiker som har använts flitigt i den svenska läkarutbildningen under ett halvt sekel. Alltsedan den första upplagan gavs ut 1972 har den haft sitt fokus koncentrerat på det vanliga och väsentliga inom dermatologi och venereo...

  • Retinoids and Carotenoids in Dermatology

    Anders Vahlquist, Madeleine Duvic

    This up-to-date reference describes how retinoids and carotenoids function in the skin and how they can be utilized to prevent and treat a wide variety of skin diseases, as well as advance biomedical research in relation to cancer treatment and im...