Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
618
Utgivningsdatum
2013-08-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Originaltitel
Anvendt atferdsanalyse : teori og praksis
Dimensioner
225 x 155 x 34 mm
Vikt
876 g
SAB
Vlbdö,616.8914
ISBN
9789144081724
Tillämpad beteendeanalys : teori och praktik (häftad)

Tillämpad beteendeanalys : teori och praktik

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-08-20
481
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Modern beteendeanalys hjälper oss förstå komplexa mänskliga beteenden, särskilt vad gäller motivation, språk och gruppdynamik. Framförallt har beteendeanalysen lagt grunden för effektiv behandling av ångest, depression, autism, ADHD, antisociala beteenden och problem i familjer. Beteendeanalytisk teori och tillämpning är en av grundstenarna i kognitiv beteendeterapi (KBT).
En förutsättning för effektiv användning av beteendeanalytiska metoder är en ingående kunskap om beteendeanalytisk teori. Bokens författare har spetskompetens inom centrala områden av beteendeanalysen och presenterar aktuell teori och forskning. I denna reviderade upplaga finns tre nya teman: Acceptance and Commitment Therapy (ACT), behandling av långvarig smärta och missbruksbehandling. Dessutom är boken omarbetad och uppdaterad med ny kunskap och forskning.
Boken vänder sig i första hand till studerande vid kurser inom psykologi, beteendevetenskap och socialt arbete samt lärarutbildning men även till yrkesverksamma som kommer i kontakt med beteendeproblem och/eller använder beteendeterapeutiska behandlingsmetoder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillämpad beteendeanalys : teori och praktik
  2. +
  3. Samtal som fungerar: Om tillämpad beteendeanalys, motivation och förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtal som fungerar: Om tillämpad beteendeanaly... av Johan Holmberg, Magnus Stalby (inbunden).

Köp båda 2 för 830 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »