Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2014-01-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Anna Barsotti
Originaltitel
Art and creativity i Reggio Emilia : exploring the role and potential of ateliers in early childhood education
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
592 g
SAB
Eab.01,372.21
ISBN
9789144081762
Blå cikoriablommor : ateljén i Reggio Emilias pedagogiska verksamhet (häftad)

Blå cikoriablommor : ateljén i Reggio Emilias pedagogiska verksamhet

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2014-01-28
484
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Blå Cikoriablommor utforskar konstens och kreativitetens bidrag till barns lär processer och undersöker ateljéns och ateljeristans roller på de banbrytande förskolorna i Reggio Emilia. Den gör så genom Vea Vecchis unika erfarenhet. Hon var en av de första ateljeristorna i Reggio Emilia och anställdes 1970.

Dels i form av minnen, samtal och reflektioner, ger boken ett unikt inifrån perspektiv på det pedagogiska arbetet i detta utomordentliga lokala projekt som fortsätter att vara en inspirationskälla för den tidiga barndomens praktiker och beslutsfattare över hela världen.

Vea drar med sig läsaren genom många vackra exempel, när hon förklarar ateljéns historia och hur ateljeristans roll har utvecklats. Centrala teman i boken är:

lärprocesser och kunskapsbyggande

teorin om barns hundra språk och de poetiska språkens roll

vikten av organisation, arbetssätt och verktyg, i synnerhet pedagogisk dokumentation

den fysiska miljöns vitala bidrag

relationen mellan ateljén, ateljeristan, förskolan och dess lärare.

Flera belysande dialoger mellan författaren, pedagogistor, andra ateljeristor, lärare och arkitekter undersöker förhållandet mellan ateljeristan och andra som är aktivt engagerade i arbetet med små barn på förskolorna i Reggio Emilia.

Denna upplysande bok är viktig läsning för studenter, praktiker, beslutsfattare och forskare på förskoleområdet och även för alla inom andra utbildnings områden som är intresserade av förhållandet mellan konst och lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blå cikoriablommor : ateljén i Reggio Emilias pedagogiska verksamhet
 2. +
 3. Goda lärmiljöer för barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Goda lärmiljöer för barn av Grethe Kragh-Müller, Frans Ørsted Andersen, Louise Veje Hvitved, Tanja Kragh-Müller, Daniela Cecchin (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blå cikoriablommor : ateljén i Reggio Emilias pedagogiska verksamhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Omständig översättning
  KUD, 8 februari 2017

  Spännande och inspirerande innehåll men språket känns omständligt vilket gör att innehåll och budskap blir "otydligt" och svårläst... Onödigt komplicerat, tycker jag.

 2. Tänkvärd
  Birgitta, 2 oktober 2014

  Det är en bok med tydlig historisk tillbakablick. Ger tips till ateljéristor hur man kan tänka vid större projekt. Ger praktiska tips till arbetet med barn och med pedagoger. Mångfalden och synen på konst utifrån barnen är stärkande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Vea Vecchi