Waldorfpedagogik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2013-08-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 208 x 23 mm
Vikt
890 g
SAB
Eacb,371.391
ISBN
9789144082141
Waldorfpedagogik (häftad)

Waldorfpedagogik

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-13
317
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Waldorfpedagogiken växer och används i flera tusen skolor och förskolor runt om i världen. Boken syftar till att visa var waldorfpedagogiken står idag i ljuset av dess snart hundraåriga historia. Är pedagogiken fortfarande aktuell och unik och vart är den på väg? Kan den inspirera lärare, föräldrar och elever även på 2000-talet?

Boken ger en bred och mångfacetterad översikt av waldorfpedagogiken, från förskola till gymnasium. I ett särskilt kapitel redogör författarna för motiv ur den 12-åriga kursplanen, i andra delar beskrivs hur waldorfpedagogiken utformas inom förskolan, special- och fritidspedagogiken samt vad som kännetecknar dess metodik, didaktik och människosyn. Boken relaterar till gällande styrdokument och redogör för aktuell forskning. Ett rikt bildmaterial med elevarbeten ger exempel på den konstnärligt präglade undervisningen i såväl teoretiska som praktiska ämnen.
Boken vänder sig till waldorflärare, studenter inom området pedagogik och lärare och personer med intresse för waldorfpedagogikens verksamhet inom förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Waldorfpedagogik
  2. +
  3. Utvecklingssamtal - Kommunikation mellan hem  och förskola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvecklingssamtal - Kommunikation mellan hem o... av Ann-Marie Markström, Maria Simonsson (häftad).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Waldorfpedagogik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. waldorf
    Annlill Svan, 7 februari 2018

    Den senaste boken om Waldorfpedagogikens utveckling och grundtankar. Historia om första tidens waldorfskolor. Mycket användbar för både studerande, intresserade, waldorflärare eller andra lärare. Tack tack!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Waldorfpedagogik