Samtalet med känslomässig intelligens (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2012-07-31
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 165 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Doef,153.6
ISBN
9789144082264
Samtalet med känslomässig intelligens (häftad)

Samtalet med känslomässig intelligens

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2012-07-31
352
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det professionella samtalet är en viktig del av det moderna arbetslivet. Sådana samtal utförs t.ex. av personer på ledande befattningar, men även av människor verksamma inom vård, omsorg, service, skola och socialt arbete.

Samtalet med känslomässig intelligens är till för dig som vill utveckla din förmåga att samtala professionellt, på ett tryggt och effektivt sätt. Den hjälper dig att skapa medverkan och att hantera de svårigheter som kan uppstå i ett samtal. Boken beskriver tydligt, steg för steg, hur du kan använda samtalet i olika situationer genom tydliga instruktioner, förklaringar och exempel på dialoger. Det kan handla om hur man lyssnar, ställer frågor, berömmer, återkopplar/ger kritik, hanterar känslor, löser problem, konflikter m.m.

Boken riktar sig till personer som utför professionella samtal som en del av sitt arbete, även om mycket av innehållet också är tillämpbart i nära relationer. I båda fallen vill vi skapa goda mänskliga möten. Detta i sin tur ställer krav på empati (att vi bryr oss om andra) och etik (att vi respekterar andra); två grundvärderingar som säkerställer att samtalet sker med hjärtat.

I den nya upplagan läggs stor vikt vid forskning om vad skickliga professionella gör i samtal. Skickliga professionella skapar snabbt en relation och positiv motivation i samtalet genom att använda sig av ett positivt mönster av vänlighet, ett mönster som denna bok lär dig att behärska. Den nya upplagan innehåller även uppdaterade exempel från vård, omsorg, skola och socialt arbete.  

Fjärde upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samtalet med känslomässig intelligens
 2. +
 3. Empati - Nyckeln till samarbete i professionella samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Empati - Nyckeln till samarbete i professionell... av Hilmar Thór Hilmarsson (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Samtalet med känslomässig intelligens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. I vardag och i arbetslivet
  Anna-Karin Klingvall, 26 februari 2016

  Den här boken har jag redan haft nytta av i mitt privatliv och även i arbetslivet. Du får råd hur du kan möta andra människor och få de att yttra sin vilja. Här poängteras vikten av att lyssna till en annan människa och att ge sin egen känsla och önskan på ett respektfullt sätt.

 2. Lättläst pch rolig

  Denna bok är lättläst och rolig. Kan användas i många situationer i livet. Mycket användbar till svåra samtal och konflikter.

 3. Mycket intressant litteratur som går på djupet i hur...
  Anna-Karin Carlsson, 19 september 2013

  Mycket intressant litteratur som går på djupet i hur man för ett bra samtal, bra exempel och lätt att ta till sig.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Samtalet med känslomässig intelligens