Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2012-08-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Holm Ivarsson, Barbro (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Ohic
ISBN
9789144082394
Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning (häftad)

Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-08-09
369
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna lärobok, som är skriven av några av landets främsta experter på tobaksavvänjning, ger läsaren uppdaterad evidensbaserad kunskap om metoder, hjälpmedel och stöd vid de tre olika nivåerna av rådgivning om tobak som rekommenderas i Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder 2011: enkla råd, rådgivande samtal och kvalificerat rådgivande samtal. Boken är praktiskt inriktad och rådgivningsmetoderna beskrivs utförligt steg för steg med tillämpning på olika arenor i hälso- och sjukvården och kommunen. Läsaren får även en gedigen bakgrund till varför rådgivning om rökning och snus är en viktig del i det tobakspreventiva arbetet, hur många som använder tobak, skador av rökning och snus, kostnader för samhället, vad som händer i kroppen när man slutar med tobak, fysiskt och psykologiskt beroende samt effekten av olika avvänjningsmetoder. Patientfall, avsnitt om uppföljning och utvärdering, utbildning, material samt ett flertal praktiska arbetsblad för vårdgivaren kompletterar denna handbok.

Stödja patienter att sluta röka och snusa vänder sig till alla inom vård, omsorg, beroendevård, tandvård, skola, apotek och arbetsliv som vill motivera och stödja människor till tobaksstopp, till studerande på universitet och högskolor inom omvårdnad, medicin och paramedicin samt till verksamhetschefer, folkhälsoplanerare och drogsamordnare i landsting, länsstyrelser och kommuner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stödja patienter att sluta röka och snusa : rådgivning om tobak och avvänjning
  2. +
  3. Motiverande samtal och behandling vid övervikt och fetma - vuxna, ungdomar och barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal och behandling vid övervikt ... av Barbro Holm Ivarsson, Liselotte Kuehn Krylborn, Sofia Trygg Lycke (häftad).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stödja patienter att sluta röka och snusa...