Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2014-06-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 8 mm
Vikt
214 g
ISBN
9789144082479
Vad är offentlig förvaltning? (häftad)

Vad är offentlig förvaltning?

Häftad Svenska, 2014-06-04
284
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför är det köer inom sjukvården? Varför kommer inte tågen i tid? Varför blev den nya vägen dyrare än beräknat?

I en modern demokrati förväntar vi oss att det offentliga ska leverera välfärdstjänster och nyttigheter snabbt, effektivt och med god kvalitet. Om det offentliga inte förmår leva upp till förväntningarna, om sjukvårdsköerna växer eller om tågen inte kommer i tid riskerar det leda till missnöje bland medborgarna och i förlängningen kan till och med demokratins legitimitet komma att ifrågasättas. En modern demokrati kräver helt enkelt en väl fungerande offentlig förvaltning.

Ämnet offentlig förvaltning är förhållandevis lite känt jämfört med dess motsvarighet i engelsktalande länder - Public Administration. Boken fyller därmed en lucka genom att på svenska ge en översiktlig bild av ämnets bredd och framväxt i Sverige och i andra delar av världen.

I boken diskuteras ämnets beståndsdelar, historia, centrala begrepp och teorier, men också ämnets roll i relation till studieobjektet, den offentliga förvaltningen, och hur de två utvecklats under 1900-talet.

Boken vänder sig i första hand till studenter i offentlig förvaltning, men också till studenter i andra samhällsvetenskapliga ämnen som till exempel statsvetenskap, sociologi, företagsekonomi, socialt arbete och nationalekonomi samt till övriga som önskar en kortfattad introduktion till och är nyfikna på ämnet offentlig förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad är offentlig förvaltning?
  2. +
  3. Sveriges politiska system (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges politiska system (bok + digital produkt) av Ylva Norén Bretzer (häftad).

Köp båda 2 för 746 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Karlsson

Bloggat om Vad är offentlig förvaltning?