Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2013-11-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
373 g
SAB
Veh
ISBN
9789144082578
Pediatrisk EKG-tolkning (häftad)

Pediatrisk EKG-tolkning

Häftad Svenska, 2013-11-28
498
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
EKG hos barn och ungdomar kan ofta uppfattas som mycket svårare att bedöma än vuxen-EKG. Det är inte nödvändigtvis fallet. Denna bok visar på ett pedagogiskt sätt på de särdrag som präglar barnets EKG och handleder dig till en ökad säkerhet i tolkningen.
Pediatrisk EKG-tolkning tar upp basal hemodynamik och elektrofysiologi samt ger definitioner och pediatriska normalvärden för de olika EKG-begreppen. Därefter definieras och exemplifieras den normala åldersberoende EKG-utvecklingen som utgångsläge för senare kapitel som behandlar EKG-bilden vid vanliga pediatriska sjukdomstillstånd i hjärtat. Vissa anatomiska och elektrofysiologiska baskunskaper förutsätts, liksom ett visst kunnande i det mest basala om EKG-teorier och praktiska förfaringssätt vid EKG-tagning.
Pediatrisk EKG-tolkning är i första hand en klinisk handbok för sjukvårdspersonal som kommer i kontakt med barn: barnläkare, distriktsläkare, barnsjuksköterskor m.fl. Den kan med fördel även användas som komplement i läkarutbildning och vidareutbildning av sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pediatrisk EKG-tolkning
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 727 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna