Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2013-08-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 11 mm
Vikt
311 g
SAB
Vpg,Vcbb
ISBN
9789144082950

Vätskebalans genom omvårdnadsplan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2013-08-19
343
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vätskebalans genom omvårdnadsplan fokuserar på grundutbildade sjuksköterskors ansvars område vad gäller vuxna patienters vätske- och elektrolytbalans. Kroppens funktioner tillåter endast små variationer i kroppsvätskornas sammansättning, volym och fördelning. Vätskor och salter gör skillnad mellan liv och död.
Läsaren kan på egen hand både utveckla och testa sina kunskaper inom biomedicin och omvårdnad med hjälp av frågeställningar till 39 fiktiva patientfall i vanliga kliniska situationer. Kommentarer och facit ingår. Målet är att genom omvårdnadsplaner uppnå ett systematiskt hälsoinriktat arbete inom vätskebalans.
Efter det första inledande kapitlet Omvårdnadsplan kommer kapitlen Vätskebehov och vätskeförluster, Elektrolytrubbningar, Dehydrering och Hyperhydrering att behandla begränsade delar inom ämnet. I Komplexa situationer sätts vätskebalansen in i ett bredare sammanhang. Kapitlet Vätskebalans i en helhet har målet att skapa en fullständig omvårdnadsplan för en patient med flera olika omvårdnadsbehov, men där vätskebehovet har en central roll.
Vätskebalans genom omvårdnadsplan riktar sig främst till leg. sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter på grundnivå. Inom utbildning kan lärare använda patientfallen vid examina tion. Boken rekommenderas även till läkarstudenter, då den kan ge ökad förståelse för omvårdnadsprocesser i olika kliniska situationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vätskebalans genom omvårdnadsplan
  2. +
  3. Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Näringslära för sjuksköterskor : teori och praktik av Inger Skolin (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »