Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2013-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 170 x 19 mm
Vikt
580 g
SAB
Qbc,657.3
ISBN
9789144083292
Internationell redovisning : teori och praxis (häftad)

Internationell redovisning : teori och praxis

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-08-14
420
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
IFRS-standarderna är obligatoriska för börsbolag i EU sedan januari 2005. Det har bland annat inneburit en starkare betoning på marknadsvärdering av tillgångar och skulder och mindre betoning på försiktighetsprincipen. Dessutom har komplexiteten ökat som en följd av en ökad användning av element från finansiell teori och ökad detaljreglering.

I denna bok presenteras dessa standarder både ur ett teoretiskt och ett praktiskt perspektiv. Författarna redogör såväl för grundprinciperna som för de mera detaljerade reglerna i de olika standarderna. Ett stort antal verkliga och konstruerade exempel åskådliggör hur principerna tillämpas i praktiken. För att ge en inblick i skillnaderna mellan koncern redovisningen och redovisningen för de enskilda bolag som ingår i koncernen, berörs reglerna för juridiska personer i Sverige.

Boken förutsätter att man har grundläggande kunskaper i redovisning och är tänkt att användas på fördjupningskurser. Den lämpar sig även för företagsutbildningar inom redovisning och revision.

I denna tredje upplaga har de standarder som antagits av EU före utgången av år 2012 tagits i beaktande, bl.a. IFRS 13 om värdering till verkligt värde och de förändringar som gjorts i IAS 19 om redovisning av pensioner. Därutöver har vissa förändringar gjorts i strukturen, ett antal övningsuppgifter har lagts till och kapitlet om aktuella IFRS projekt har uppdaterats.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Internationell redovisning : teori och praxis
  2. +
  3. Produktion och marknad : utdrag ur Lundmarks Mikroekonomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Produktion och marknad : utdrag ur Lundmarks Mi... av Robert Lundmark (häftad).

Köp båda 2 för 768 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Internationell redovisning : teori och pr...