Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
574
Utgivningsdatum
2017-06-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 203 x 30 mm
Vikt
1476 g
SAB
Gbn
ISBN
9789144083322
Nordens litteratur (häftad)

Nordens litteratur

Häftad Svenska, 2017-06-15
620
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nordens litteratur är en historia som handlar om litteratur i Norden under cirka 1 200 år. Svensk, dansk, finsk, grönländsk, isländsk, färöisk, norsk och samisk litteratur ses här inte som isolerade eller statiska storheter utan som litteraturer som samspelar inbördes och utvecklas i dialog med andra litteraturer.
Traditionellt skrivs litteraturhistoria i Sverige antingen bara om den svenska litteraturen eller som en allmän historia och handlar då om många olika litteraturer i världen. En allmän historia brukar främst omfatta den västerländska litteraturen men inte ge något större utrymme åt våra närmsta grannländers litteratur. Ambitionen i den här boken är en annan. Här vävs historien om de nordiska ländernas litteratur samman eftersom de historiska och kulturella sammanhangen ofta är likartade. När svensk litteratur ses i ett sådant perspektiv framstår den förhoppningsvis som på en gång välkänd och ny.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nordens litteratur
  2. +
  3. Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan av Snorre Sturlasson, Peter August Gödecke (häftad).

Köp båda 2 för 846 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna