Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
386
Utgivningsdatum
2013-10-11
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 20 mm
Vikt
557 g
ISBN
9789144083506
Grundläggande vårdetik - - teori och praktik (häftad)

Grundläggande vårdetik - - teori och praktik

Häftad Svenska, 2013-10-11
379
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
För att bli en god vårdare av den sjuka människan krävs kunskaper inom vård och medicin. Dessutom ska man ha förmåga att reflektera över sina handlingar och kunna se vilka konsekvenser de får för människan man vårdar. Därför krävs det att vårdaren besitter en etisk medvetenhet och försöker föreställa sig de existentiella frågor som upptar patientens tänkande så att människan, och inte sjukdomen eller det sjuka organet, sätts i centrum.
Denna tredje upplaga har genomgått en väsentlig omarbetning. Boken inleds med en teoretisk introduktion som följs av en diskussion kring olika problemställningar som man möter inom hälso- och sjukvården. Existentiella frågor har fått större utrymme eftersom dessa frågor utgör en betydande del av den sjuka människans tankevärld. Ett antal fallbeskrivningar har tillkommit som illustration till de frågeställningar som boken tar upp.
Grundläggande vårdetik vänder sig till universitets- och högskolestuderande inom vårdområdet samt till redan yrkesverksamma. Den kan också läsas av alla som är intresserade av dessa frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grundläggande vårdetik - - teori och praktik
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Arlebrink