Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
632
Utgivningsdatum
2014-08-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
1383 g
ISBN
9789144083537
Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt) (häftad)

Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-08-22
614
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt syftar till att belysa omvårdnad ur olika perspektiv, för att ge underlag till kritisk diskussion och utveckling av ett reflekterat förhållningssätt i omvårdnadsarbetet.

Ett antagande är att omvårdnad inte entydigt kan definieras, men genom att belysa det ur olika perspektiv skapas utkikspunkter från vilka omvårdnad kan "ses", studeras och problematiseras. I boken medverkar 38 svenska experter, varav flertalet sjuksköterskor med doktorsexamen, och tecknar några utmaningar för framtiden.
Boken tar utgångspunkt i livscykeln, människan och kultur, hälsa och levnadsvanor, etik och relation samt kommunikation och lärande. Inom dessa områden beskrivs perspektiv och förhållningssätt av betydelse för omvårdnad. Bokens kunskapsunderlag utgörs av empiriska forskningsresultat, teorier, filosofi och praktiska exempel.

Omvårdnadens grunder består av totalt tre publikationer utan inbördes ordning: Perspektiv och förhållningssätt, Ansvar och utveckling samt Hälsa och ohälsa. I första hand är böckerna avsedda som kurslitteratur för sjuksköterskestudenter på grundläggande nivå, men även kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården har nytta av böckerna. Instruktioner för hur man kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (b... av Anna Ehrenberg, Lars Wallin (häftad).

Köp båda 2 för 1228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Omvårdnadens grunder - Perspektiv och för...