Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2014-08-22
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 25 mm
Vikt
1180 g
ISBN
9789144083544
Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt) (häftad)

Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-08-22
619
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling syftar till att belysa omvårdnadens roll i ett förändrings- och samhällsperspektiv, sjuksköterskans ansvar, liksom viktiga förutsättningar för utveckling av hälso- och sjukvården. Boken ger en bild av det aktuella kunskapsläget och utmaningar för framtiden baserat på bidrag från 29 svenska experter, varav flertalet sjuksköterskor med doktorsexamen.

Inledningsvis beskrivs omvårdnadens framväxt som disciplin och profession. Vidare diskuteras sjuksköterskans ansvar för evidensbaserade bedömningar och åtgärder. Omvårdnadens institutionella inramning och andra viktiga kontextuella förutsättningar som ledarskap, vårdarbetets organisering, styrning och prioritering behandlas i särskilda avsnitt, liksom betydelsen av informella insatser av anhöriga och patientföreningar. Därefter belyses kunskapsanvändning, förbättrings- och patientsäkerhetsarbete, standardiserade vårdplaner och betydelsen av dessa insatser i utvecklingen av omvårdnaden. Fortsättningsvis diskuteras hur eHälsa kan stödja omvårdnadsarbetet och underlätta patienters och anhörigas aktiva medverkan och oberoende. Boken avslutas med en översikt av omvårdnadens betydelse i ett globalt perspektiv, sjuksköterskans roll i arbete med internationell hälsa, stöd för utsatta grupper och en hållbar utveckling.

Omvårdnadens grunder består av totalt tre publikationer utan inbördes ordning: Perspektiv och förhållningssätt, Ansvar och utveckling samt Hälsa och ohälsa. I första hand är böckerna avsedda som kurslitteratur för sjuksköterskestudenter på grundläggande nivå, men även kliniskt verksamma sjuksköterskor och andra yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården har nytta av böckerna. Instruktioner för hur man kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt)
  2. +
  3. Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållni... av Febe Friberg, Joakim Öhlén (häftad).

Köp båda 2 för 1238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckling (bok + digital produkt). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Välskriven- rekommenderas varmt
    J, 13 augusti 2015

    Med mer än 10 års erfarenhet som sjuksköterska och roll som kvalitetsutvecklare i vården anser jag att denna bok tar upp dokumentation och patientsäkerhet så ett mycket välskrivet sätt! Jag kan varmt rekommendera denna bok.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Omvårdnadens grunder - Ansvar och utveckl...