Mat och hälsa : en klinisk handbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2015-04-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 20 mm
Vikt
605 g
SAB
Vmb
ISBN
9789144083575
Mat och hälsa : en klinisk handbok (häftad)

Mat och hälsa : en klinisk handbok

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-04-10
447
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mat och hälsa : en klinisk handbok Kan levereras innan julafton
Kunskaper och vetenskapligt förankrade insikter kring matens betydelse för människans hälsa tilltar samtidigt som intresset för kost och hälsa ökar hos både patienter och allmänhet. Personal inom vård och omsorg upplever därför ofta svårigheter att orientera sig i flödet av hälsobudskap där buden dessutom kan vara motstridiga. Läkare, sjuksköterskor och annan vårdpersonal har ett kontinuerligt behov av att uppdatera sina kunskaper om mat, nutrition och hälsa.
Bokens första del ger råd om nutritionshandläggning vid speciella sjukdomar, t.ex. hjärt-kärlsjukdomar, diabetes och fetma. Dessutom fokuseras nutritionens betydelse vid vanliga kroniska sjukdomar såsom mag-tarm-, njur- och demenssjukdom. Åldrandet, mat och nutrition diskuteras i flera kapitel. Vårdprocessen vid utredning och behandling belyses. Bokens andra del ger kliniskt relevant kunskap om näringslära och kostrekommendationer. T.ex. avhandlas hälsoeffekter och behov av fett, kolhydrater och protein, omega-3-fettsyror och vitamin D, hälsoeffekter av traditionell medelhavskost, och dess nordiska motsvarighet, liksom olika typer av populära koster.
I den här boken samlas kunskapen hos tjugosex av Sveriges främsta forskare inom nutritionsområdet på ett lättillgängligt sätt för att ge evidensbaserade svar på många av de frågor som möter sjukvårdspersonal.
"Mat och hälsa - en klinisk handbok", ett efterlängtat vetenskapligt förankrat stöd i en djungel av kostråd från olika "experter".
Mette Barth och Lars Jerdén, specialister i allmänmedicin
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mat och hälsa : en klinisk handbok
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mat och hälsa : en klinisk handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra upplägg!
  AF, 19 september 2019

  Bra upplägg och pedagogisk! Väldigt handfast och inte mycket "lull-lull" utan allt är konkret och lätt att förstå. Bra med referenslista efter varje kapitel om man vill checka av information om man inte tycker att något känna aktuellt.
  Läser till ssk.

 2. Tyvärr....
  Anna, 7 november 2015

  Denna bok är skriven för läkare och vårdpersonal men som studerande av medicin med kost- och näringsintresse och som följer ny och granskande forskning undrar man om bidragande sk experter verkligen är uppdaterade på dagens forskning? Att rekommendera lightdrycker med aspartam/sucralos och säga att fett mättar sämre än kolhydrater (testa själv) ... är bara några exempel. Bevare alla patienter i sjukvården. Nej, jag rekommenderar verkligen inte denna bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna