Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2013-02-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 5 mm
Vikt
224 g
SAB
Eabt,510.71
ISBN
9789144083773
Barns matematiska förmågor - - och hur de kan utvecklas (häftad)

Barns matematiska förmågor - - och hur de kan utvecklas

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-02-06
208
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Med den här boken vänder vi oss till lärare, lärarstuderande, föräldrar och mor- och farföräldrar, ja till alla som vill stimulera barn i deras matematiska utveckling. Boken handlar om barns matematiska förmågor: hur de kan uttryckas och hur de kan utvecklas med föräldrars och lärares stöd. Vi visar hur lärande i matematik kan vara både spännande och lustfyllt och ger läsaren gott om möjlighet att själv pröva sina matematiska förmågor och lära sig upptäcka dem hos andra - för den som inte vet hur de matematiska förmågorna uttrycks kan ha svårt att ge barn stöd som stimulerar till vidare utveckling.
Boken handlar särskilt om barn som är bra på matte. En vanlig föreställning är att den som har lätt för matematik är född sådan. Jovisst har vi olika potential för olika aktiviteter, men potential måste tas tillvara för att utvecklas! Barn med fallenhet för matematik har samma behov av och samma rätt till pedagogiskt stöd som andra och i boken ger vi exempel på hur undervisningen kan organiseras så att alla barn kommer till sin rätt och får möta utmaningar som utvecklar deras förmågor.
Boken bygger på två forskningsprojekt finansierade av Vetenskapsrådet: Pedagogik för elever med förmåga och fallenhet för matematik ... i en skola för alla, där alla kan vara delaktiga och bemöts på det sätt som passar individen bäst. I boken disku terar vi hur en sådan demokratisk matematikundervisning kan realiseras.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barns matematiska förmågor - - och hur de kan utvecklas
 2. +
 3. Handbok för matematisk modellering med GeoGebra : att undervisa mot förmågorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för matematisk modellering med GeoGebra... av Jonas Hall, Thomas Lingefjärd (häftad).

Köp båda 2 för 706 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Barns matematiska förmågor - - och hur de kan utvecklas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En lättläst och välskriven bok om begåvade barns...
  Bror Dahl, 30 augusti 2013

  En lättläst och välskriven bok om begåvade barns särskilda behov.
  Boken kan ses som en handledning för lärare, som på olika sätt kommer i kontakt med elever med särskild fallenhet för matematik. Som sådan fyller den med sina många exempel väl detta mål. Begreppet matematiska förmågor, gås igenom innan författarna går över till att beskriva vad som dels organisatoriskt kan göras på skolnivå och dels hur den enskilde läraren kan arbeta i klassrummet med kreativ problemlösning.
  Boken är ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner