Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2014-01-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 10 mm
Vikt
442 g
SAB
Vma
ISBN
9789144083827
Ländryggssmärta och bålkontroll : från teori till praktik (häftad)

Ländryggssmärta och bålkontroll : från teori till praktik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-01-31

Slutsåld

Ländryggssmärta och bålkontroll - från teori till praktik ger en gedigen grund för sjukgymnastens möten med patienter med ländryggssmärta. Skriven av sjukgymnaster med mångårig erfarenhet av både arbete med ländryggspatienter och med forskning, bidrar boken med en välbehövlig sammanfattning av den kunskap som finns på området. Flera aspekter som har betydelse i bemötandet och i behandlingen av patienter med ländryggssmärta presenteras.
Det finns i dag ingen kur för att "bota" ländryggsbesvär. Men träning av bålkontroll är en del av den behandlingsarsenal som en sjukgymnast kan använda sig av. Genom att ge en grundlig teoretisk bakgrund till ryggstabilitet och bålkontroll förklarar Ländryggssmärta och bålkontroll varför just dessa faktorer är viktiga pusselbitar i omhändertagandet av patienter med ländryggsbesvär. Utöver detta belyses även andra viktiga omständigheter som har betydelse i sammanhanget vilket ger en helhetsbild av komplexiteten kring ländryggsbesvär.

Första delen sammanfattar bakgrunden till området, teorier kring ryggsmärta och faktorer som påverkar prognos och duration av ländryggssmärta.

Andra delen förklarar begreppen stabilitet och motorisk kontroll.

Tredje delen ger praktiska exempel på tester och övningar för träning av ökad bålkontroll.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ländryggssmärta och bålkontroll : från teori till praktik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En utmärkt guide till ryggproblem
    Arne Roger Johansson, 16 juli 2018

    Skriven på ett sätt som gav mig hopp om framgång för besvärliga problem med ryggen.
    Uppdelningen av musklernas arbete och funktion är mycket bra och pedagogiskt.
    Den gav mig hänvisning till Joanne Elphinstone och hennes behandlings filosofi som jag känner mig mycket bekväm med då den ger en nyckel till självbehandling

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna