Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2014-10-08
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 10 mm
Vikt
259 g
SAB
Eaad
ISBN
9789144084107
Normkritisk pedagogik : för den högre utbildningen (häftad)

Normkritisk pedagogik : för den högre utbildningen

Häftad Svenska, 2014-10-08
305
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Normkritisk pedagogik - för den högre utbildningen beskriver den normkritiska pedagogikens grunder samt ger konkreta förslag på hur universitetslärare kan synliggöra och utmana normer gällande genus, könsöverskridande identitet, sexuell läggning, etnicitet, ras och funktionsförmåga i sin undervisning.
Normkritiken innebär att kritiskt granska hur vissa identiteter görs till den självklara normen, medan andra osynliggörs eller nedvärderas. I bokens fokus står frågorna: Vilka normer påverkar vår och våra studenters syn på grupptillhörighet? Hur kan normkritiken kopplas till den högre utbildningens uppdrag och värdegrund? Vilka normkritiska pedagogiska metoder kan vi tillämpa när vi utformar våra kurser? Hur kan vi förhålla oss till kollektiv identitet, olikhet och makt i val av kursmaterial och i klassrumsprocesserna?
Förutom likabehandling av studenter, lyfter boken fram vikten av att ge studenter tillfällen att träna sin egen förmåga att känna igen och motverka ojämlika normer. Den högre utbildningen ger, förutom yrkeskunnande, verktyg att påverka utformningen av framtidens samhälle, och en normkritisk hållning gör det möjligt att tillämpa förvärvade akademiska kunskaper med större omsorg gentemot andra.
Normkritisk pedagogik - för den högre utbildningen vänder sig i första hand till universitetslärare, men kan användas av lärare och skolledare inom andra skolformer. Boken lämpar sig även som en introduktion till normkritiskt tänkande för yrkespersoner verksamma utanför utbildningssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Normkritisk pedagogik : för den högre utbildningen
  2. +
  3. Skolan och digitaliseringen : blir utbildningen bättre med digital teknik?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolan och digitaliseringen : blir utbildningen... av Neil Selwyn (häftad).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »