Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2013-10-17
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
227 x 226 x 32 mm
Vikt
1030 g
ISBN
9789144084350
Pennvässaren

Pennvässaren

Övrigt Svenska, 2013-10-17
636
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När det gäller konsten att skriva och berätta har alla elever olika förutsättningar. Vissa har lätt för att snabbt skriva långa, fängslande berättelser. Hos andra slår skrivkrampen till redan vid första meningen. Åter andra har stor skrivlust, men halkar lätt in på sidospår och kommer aldrig riktigt till punkt. 
Pennvässaren kommer inte på ett magiskt sätt att förvandla alla elever till superbegåvade författare. Men boken kan hjälpa alla att bli bättre - alla kan få en vassare penna!

Att skriva berättelser som fängslar åhörarna är inte svårt för den som fått lära sig knepen. Och just detta är Pennvässa rens målsättning - att låta alla elever känna stolthet och glädje över vad de skrivit. 
Pennvässaren innehåller en grundkurs och en fördjupnings kurs i dramaturgi. Boken innehåller 95 övningar, som kan användas från skolår 1 i grundskolan till och med gymnasiet. En av de verkliga fördelarna med Pennvässaren är nämligen just flexibili teten, som gör det möjligt att anpassa övningarna för olika åldrar och förmågor. Pennvässarens omfattning gör att du gott och väl har material för stora delar av svenskundervisningen för flera terminer. 
Flertalet av övningarna i boken utgår från de två komplementen Pennvässaren - kopieringsunderlag (art.nr 36306) och bildkorts asken Inspiration (art.nr 36252).

Skrivtips ur Pennvässaren!


 • Tänk på berättelsen som en hinderbana. Huvudkaraktären måste ta sig förbi ett antal hinder av olika svårighetsgrad innan han eller hon når målet.


 • Lär känna dina karaktärer innan du börjar berätta om dem. Ge dem egenskaper, drömmar och hemligheter så blir det lättare att skriva om dem sedan. De har ju blivit nästan som kompisar!


 • Huvudkaraktär är den person som berättelsen handlar om. I början av berättelsen ropar karaktären "Hjälp mig!".


 • Låt berättelsen sluta när läsaren har fått svar på den Hur ska det gå?-fråga som ställdes i början.


 • Huvudkaraktären kan motarbetas av en skurk och få hjälp av en hjälte. Skurken och hjälten måste inte nödvändigtvis vara människor.


 • Tänk på att du kan skriva både i form av närbilder och helbilder. Tänk som en film kamera, som zoomar in och ut!

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pennvässaren
 2. +
 3. Inspiration

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inspiration av Veronica Grönte (Övrigt).

Köp båda 2 för 1499 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av Veronica Grönte

 • Inspiration

  Veronica Grönte

  Drygt 300 bildkort. Bilderna är ett fantastiskt hjälpmedel för att sätta igång fantasin. Många av övningarna i Pennvässaren utgår ifrån bildkorten. Korten kan användas för att bygga upp karaktärer och ge idéer om hinder oc...

Bloggat om Pennvässaren