Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 17 mm
Vikt
855 g
SAB
Vad
ISBN
9789144084572
Allergi och astma hos barn (inbunden)

Allergi och astma hos barn

Inbunden Svenska, 2014-08-05
559
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Allergi och astma hos barn är en efterlängtad bok som ger fördjupad kunskap om olika typer av allergirelaterad sjukdom hos barn och ungdomar. Boken spänner över hela kunskapsfältet från epidemiologi, mekanismer och allergidiagnostik till kliniska tillstånd som astma, allergiska näs- och ögonbesvär, matallergi, eksem, urtikaria och anafylaxi. Ny kunskap inom genetik, epigenetik, immunologi och inflammation förmedlas. Stort utrymme ges åt fysiologi, utredning och behandling vid astma i olika åldrar, inkluderande problematisk svår astma. Andra lungsjukdomar och det infektionskänsliga barnet har egna kapitel liksom socialmedicinska aspekter och hur samarbete och teamarbete kan bistå barnet, ungdomen och familjen.

Hos barn och ungdomar är allergi och astma stora sjukdomsgrupper som alla barnläkare behöver ha goda kunskaper om. Denna bok vänder sig i första hand till blivande och färdiga specialister i barnmedicin och i barnallergologi. Förhoppningsvis kommer boken även att vara till glädje för allmänläkare och specialiserade sjuksköterskor och som referensbok i barnallergologi på barnkliniker, öppenvårdsmottagningar och vårdcentraler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allergi och astma hos barn
  2. +
  3. När kroppen angriper sig själv : om autoimmuna sjukdomar och en forskares kamp för sin mamma

De som köpt den här boken har ofta också köpt När kroppen angriper sig själv : om autoimmuna ... av Anita Kåss, Jørgen Jelstad (inbunden).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna