Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2014-08-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 17 mm
Vikt
855 g
SAB
Vad
ISBN
9789144084572

Allergi och astma hos barn

Inbunden,  Svenska, 2014-08-05
560
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Allergi och astma hos barn är en efterlängtad bok som ger fördjupad kunskap om olika typer av allergirelaterad sjukdom hos barn och ungdomar. Boken spänner över hela kunskapsfältet från epidemiologi, mekanismer och allergidiagnostik till kliniska tillstånd som astma, allergiska näs- och ögonbesvär, matallergi, eksem, urtikaria och anafylaxi. Ny kunskap inom genetik, epigenetik, immunologi och inflammation förmedlas. Stort utrymme ges åt fysiologi, utredning och behandling vid astma i olika åldrar, inkluderande problematisk svår astma. Andra lungsjukdomar och det infektionskänsliga barnet har egna kapitel liksom socialmedicinska aspekter och hur samarbete och teamarbete kan bistå barnet, ungdomen och familjen.

Hos barn och ungdomar är allergi och astma stora sjukdomsgrupper som alla barnläkare behöver ha goda kunskaper om. Denna bok vänder sig i första hand till blivande och färdiga specialister i barnmedicin och i barnallergologi. Förhoppningsvis kommer boken även att vara till glädje för allmänläkare och specialiserade sjuksköterskor och som referensbok i barnallergologi på barnkliniker, öppenvårdsmottagningar och vårdcentraler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allergi och astma hos barn
  2. +
  3. Allergi och astma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allergi och astma av Gunilla Hedlin, Kjell Larsson, Catarina Almqvist Malmros, Morgan Andersson, Ulf Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 1388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna