Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2014-02-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 10 mm
Vikt
265 g
ISBN
9789144084862
En bra början - - mottagande och introduktion av nyanlända elever (häftad)

En bra början - - mottagande och introduktion av nyanlända elever

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2014-02-25
266
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Svenska skolor har tagit emot elever från många länder under flera decennier och har försökt att ordna mottagandet efter bästa förmåga. Numera finns emellertid mycket forskning som berör nyanlända elever och många användbara erfarenheter har under denna tid också gjorts i praktiken.

I En bra början har både teoretiker och praktiker bidragit med sina kunskaper och erfarenheter med syfte att sprida vetande om hur mottagande och introduktion av nyanlända elever ska kunna göras på bästa sätt, så att eleverna får en bra och gynnsam start på sin skoltid i Sverige. Eftersom det är många faktorer som påverkar hur barns och ungdomars möte med ett nytt land, språk och skola blir har vi i boken försökt att ge ett helhetsperspektiv, där språkliga, psykosociala, sociokulturella och hälsomässiga aspekter tas hänsyn till i mötet med eleverna. Skolan är den arena där alla dessa perspektiv möts och vi konstaterar också att skolan är den bästa resursen för att göra nyanlända elevers start i det nya landet lyckosam. 
Boken riktar sig i första hand till lärarstudenter, lärarutbildare, lärare och skolledare samt till politiker och beslutsfattare. Även andra personer som i sitt arbete kommer i kontakt med nyanlända elever kommer att kunna ha nytta av innehållet i denna bok liksom förstås en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En bra början - - mottagande och introduktion av nyanlända elever
  2. +
  3. Skolans möte med nyanlända

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Pirjo Lahdenperä (häftad).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om En bra början - - mottagande och introduk...