Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2022-02-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
12 x 208 x 155 mm
Vikt
475 g
SAB
Vpb,Qbab
ISBN
9789144084930

Ledarskap i sjukvården : berättelser från vårdens vardag

Häftad,  Svenska, 2022-02-16
377
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I lättillgängliga berättelser beskriver författaren episoder där sjukvården inte fungerar optimalt, därefter följer samma episod igen men nu i en organisation grundad på ömsesidig respekt, samarbete och delaktighet. Episoderna belyses ur patientens, medarbetarens och ledningens perspektiv. Patienten sätts i centrum, medarbetaren ses som en unik yrkesperson och vårdpersonalen arbetar i multiprofes sionella team utifrån patientens behov. Ledningen är närvarande och har ett tydligt verksamhetsfokus.

I boken delar författaren med sig av sina erfarenheter i hopp om att de kan vara användbara för chefer inom sjukvården i dag. Avsikten är att boken ska bidra med enkla och användbara idéer i förbättrings arbetet. Problemen som behöver åtgärdas kan variera mellan olika kliniker och specialiteter, mellan primärvården och specialistvården på sjukhus, men sättet att identifiera, ta tag i och lösa problemen är snarlikt och utgår alltid från ett engagerat och närvarande ledarskap.

Ledarskap i sjukvården riktar sig till chefer och blivande chefer inom vård och omsorg liksom tjänstemän och politiker inom området. Boken kan också vara av intresse för chefer inom andra professionella organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledarskap i sjukvården : berättelser från vårdens vardag
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Naomi Clyne

 • Kliniska färdigheter : mötet mellan patient och läkare

  Pontus Karling, Morgan Andersson, Christian Anker-Hansen, Anders Blomberg, Naomi Clyne

  Boken behandlar de grundläggande kliniska färdigheter som alla läkare oavsett inriktning måste behärska. Tonvikten ligger på patientsamtalet, anamnestagande och den fysikaliska undersökningen (status). Kliniska färdigheter innehåller även kapitel ...

 • Njursjukdom : teori och klinik

  Naomi Clyne, Bengt Rippe

  I Njursjukdom beskriver ett stort antal experter det aktuella kunskapsläget i njurmedicin, ett område som genomgått en påtaglig utveckling under de senaste 25 åren. Boken spänner över ett brett fält - från det allra senaste kunskapsläget inom basa...