Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2013-08-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
200 x 120 x 7 mm
Vikt
120 g
SAB
G
ISBN
9789144084978
Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter (häftad)

Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-21
188
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skönlitteratur ger människan möjlighet att kommunicera bortom tid och rum. Förutsättningarna för denna kommunikation fascinerar litteraturvetare. Hur kan ord gestalta händelse förlopp och fiktionsvärldar? Hur kan ord förmedla känslan av att möta andra människor från andra tider och platser och kunna se in i deras tankar, sinnen och erfarenheter? Hur har villkoren för skönlitterärt skapande och läsande sett ut genom historien?

Genom att analysera och tolka skönlitteratur och skönlitteraturens samverkan med samhället söker litteraturvetare svar på sådana frågor med hjälp av en rad frågeställningar. Några av dessa presenteras i den här boken. Boken är en introduktion till att läsa och analysera skönlitteratur med litteraturvetenskaplig och litteraturdidaktisk inriktning. Här synliggörs hur litteraturvetenskapliga förhållningssätt stärker läsförmågan, analysförmågan och medvetenheten om hur man berättar och gestaltar i skrift. I boken finns också en kort historik över den litteraturvetenskapliga ämnestraditionen i Sverige.

Varför litteraturvetenskap? vänder sig särskilt till nybörjar studenter i litteraturvetenskap, blivande svensklärare och studenter på alla lärarprogrammens kurser i svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter
  2. +
  3. Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, praktik och teori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grundbok i litteraturvetenskap - Historia, prak... av Carin Franzén (häftad).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varför litteraturvetenskap? : en ämnesintroduktion för nya studenter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra komprimerat innehåll som tar upp de mest...
    Olivia Svensson, 20 november 2013

    Bra komprimerat innehåll som tar upp de mest väsentliga delarna inom littvet. Dock tycker jag att boken var svårläst men onödigt komplicerade ord. Att meningslängden ibland kunde vara upp till 6 rader långa bidrog även.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Varför litteraturvetenskap? : en ämnesint...