Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2012-12-07
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Eab:d
ISBN
9789144085593
Det ska ni veta! : en introduktion till läroplansteori (häftad)

Det ska ni veta! : en introduktion till läroplansteori

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-12-07
254
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken handlar om läroplansteori i vid mening, om vilket innehåll som väljs i organiserad utbildning och hur det går till. Urvalet sker ur t.ex. förändrade läroplaner med tillägg, ändringar och tolkningar i relation till arbetet i klassrummet. Varför blir just den valda kunskapen den som räknas och inte annat ur all världens kunskapsmängd? Och vad finns det för skillnader mellan tidsepoker och länder?
I boken diskuterar författaren dessa frågor med hänvisning till omfattande forskning. Utblickar görs mot Tredje världen, bl.a. för att tydliggöra vad som driver förändringar i en överblickbart kort historia. Boken avslutas med ett kapitel där lärarlag, skolledare, kommunpolitiker och anordnare utanför det formella skolsystemet kan lära sig metoder för att praktiskt använda skolplaner, lokala kurser, arbete och kurser inom fritidsverksamhet, näringsliv och förvaltning.

I denna tredje upplaga har författaren kompletterat boken med ytterligare ett kapitel om skolframgång och hur man mäter denna samt de olika teoretiska utgångspunkter som väglett forskning inom området. Kapitlet om aktuella läroplaner för svensk skola har omfattande revi derats och kompletterats med redogörelse för, och analys av de nya läroplaner som gäller från 2011 samt det förändrade betygssystemet. På vilka sätt är dessa avsedda att bemöta problem i den svenska skolan?
Boken vänder sig till lärarstudenter, verksamma lärare, skolledare, skolpolitiker, kursanordnare i verksamheter utanför skolan och till alla andra med intresse för pedagogisk verksamhet.

Tredje upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det ska ni veta! : en introduktion till läroplansteori
 2. +
 3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det ska ni veta! : en introduktion till läroplansteori. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Linde
  carro, 30 november 2015

  Boken är inte allt för lättläst, men jag rekommenderar den eftersom boken kan behövas till skolarbeten. Ha gott om tid när du läser boken.

 2. Kurslitteratur
  Henrik Åström , 25 april 2014

  Engagerande sammanfattning av problemen med läroplaner. Inte många svar, vilket inte heller är väntat, och en del utvikningar som är svåra att koppla till huvudfrågan.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Det ska ni veta! : en introduktion till l...