Företags- och räkenskapsanalys (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
11
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Arvidson, Per (förf.) / Lindquist, Hans (förf.) / Lindquist, Hans (förf.) / Lindquist, Hans (förf.)
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Qbc
ISBN
9789144085791

Företags- och räkenskapsanalys

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-02
375
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Företags- och räkenskapsanalys är en heltäckande och grundläggande bok inom området finansiell analys av företags och organisationers externa räkenskaper. Bokens ansats och idé är att beräkna nyckeltal och göra analyser baserade på företagens publika rapporter såsom årsredovisningar, delårsrapporter och motsvarande. För att dessa analyser och tolkningar av resultaten ska kunna göras med hög kvalitet och precision innehåller boken också en grundläggande beskrivning av hur redovisning och rapportering är uppbyggd utifrån lagstiftning och de mest centrala redovisningsrekommendationerna.

En bärande pedagogisk idé i boken är att läsaren genomgående får följa ett exempelföretag där en djupare genomgång av företagets redovisning görs i kombination med en komplett nyckeltals- och kassaflödesanalys - inklusive tolkningar och bedömningar av företagets likviditet, soliditet och räntabilitet. Boken har i mer än 20 år använts som kurslitteratur av såväl universitet och högskolor som av företag och privatpersoner som önskat förkovra sig inom detta ämne. Den är tack vare sitt pedagogiska upplägg särskilt lämpade för de som fattar beslut av ekonomisk karaktär i företag och organisationer - och därmed måste förstå både terminologi och begrepp såväl som en förståelse för analysens resultat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företags- och räkenskapsanalys
  2. +
  3. Finansiell rapportering enligt K3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finansiell rapportering enligt K3 av Caisa Drefeldt, Eva Törning (häftad).

Köp båda 2 för 1266 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna