MIO - handledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2012-09-20
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Reikerås, Elin (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Løge, Inger Kristine (förf.) / Dalvang, Tone (förf.) / Dalvang, Tone (förf.)
Dimensioner
295 x 210 x 5 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789144085975

MIO - handledning

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2012-09-20
494 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
MIO: Matematiken - Individen - Omgivningen är ett material som hjälper pedagoger att observera hur matematiska färdigheter utvecklas hos barn i förskoleåldern.

MIO som analysredskap visar vad som kan utvecklas i det pedagogiska utbudet på en förskola. Materialet ger också stöd för pedagogerna att tidigt upptäcka tecken hos barn med varierande och ovanliga mönster i den kognitiva och språkliga utvecklingen inom det matematiska området.

MIO fokuserar på de viktigaste delarna i barnens matematiska utveckling. Därför är det lätt för personalen att följa och kartlägga både det enskilda barnet och gruppen i sin helhet.

Materialet består av två delar: dels en handbok, dels observationsscheman.
Man har stor nytta och glädje av handledningen i MIO på olika sätt. Den ger en grundläggande teori, den ger tips på hur man kan komma in i "matte-tänket" och hjälper oss pedagoger att ställa frågorna: Vad ska vi tänka på i vår verksamhet? Hur ska vi synliggöra och fånga upp matematiken?

Förskollärare i Bergsjön, Göteborg, som medverkat i den svenska utprövningen

 
Det är mycket som vi inte tänkt på är matematik, som att sortera och lägga saker på sin plats.  Att matte är mer än att kunna räkna 1+1 är en lärdom också för oss själva. Nu är vi "mattemedvetna" på ett helt annat sätt än tidigare.

Förskollärare i Varberg, som medverkat i den svenska utprövningen

 

MIO är framtaget och utvecklat av Forum för Matematikkmestring i Norge tillsammans med Senter för Atferdsforskning vid universitetet i Stavanger. Materialet har tagits fram i samarbete med förskollärare och prövats på 1 000 barn över hela Norge.

Den svenska översättningen av materialet har utprövats av 20 pedagoger med sammanlagt 100 barn på förskolor i Göteborg, Helsingborg och Varberg. Den svenska utprövningen av MIO har skett under ledning av Ann-Louise Ljungblad, rådgivare på Specialpedagogiska Skolmyndigheten och pedagogisk sakkunnig i utformningen av den svenska utgåvan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. MIO - handledning
  2. +
  3. Fatta matte : gör matematik enkelt med kraftfull minnesträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fatta matte : gör matematik enkelt med kraftful... av Mattias Ribbing, Per Sundin (pocket).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om MIO - handledning