Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2015-07-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
1001 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789144086040
Organisation (inbunden)

Organisation

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-07-13
495
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Organisation är en grundläggande lärobok i organisationsteori. Boken behandlar centrala områden inom organisationsteorin, bland annat arbete, personal, design, teknologi, makt, kultur, identitet och ledarskap. Ämnet ramas in och presenteras i tre delar - Människan, Struktur och Styrning - med begreppet effektivitet som genomgående tema. Boken har tre övergripande syften:

1.  Att presentera organisationsteorins fundament: Centrala teorier introduceras med tydlig samtidsrelevans och koppling till erfarenheten av att arbeta i organisationer.

2.  Att problematisera organisationsteorins gränsdragningar: Betydelsen av ett utvidgat synsätt på organisatoriska sammanhang och organisationers ansvar förs fram.

3.  Att vaccinera läsaren mot popmanagement: Ger läsaren möjlighet att på goda grunder säga emot de halvtomma påståenden som ofta torgförs kring hur organisationer bör fungera.
Organisation riktar sig till studenter på introducerande kurser i organisationsteori, ledning, styrning och management. Boken är lämplig för alla samhällsvetare som vill lära sig grunderna inom området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Organisation
 2. +
 3. Management : att leda verksamheter och människor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Management : att leda verksamheter och människor av Lars H Bruzelius, Per-Hugo Skärvad (häftad).

Köp båda 2 för 904 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Organisation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lätt att förstå
  Emelie Wilhelmsson, 26 november 2017

  Jag gillar sättet den är skriven på, det är lätta att hänga med i exempel och resonemang. I marginalerna finns typ stödord och definitioner vilket jag tycker är bra. Tydliga rubriker och underrubriker och författarna håller sig till ämnet under respektive rubrik utan att sväva iväg.

 2. Bra och lättläst
  Katarina Lise-Lott Winnberg (Normlösa), 8 oktober 2016

  Boken innehåller bra och lättläst information om Management.
  Det är bra översiktlig och lätt att hitta information som man söker.
  Bra och förståeligt index. Jag har haft användning av boken i flera olika kurser

 3. Organisation
  Ronja, 14 september 2015

  En väldigt bra skriven och lättläst kursbok inom Organisation. Alvehus & Jensen använder relevanta exempel som gör ämnet lättförstått och roligt. En bok jag rekommenderar även till personer som inte läser Organisation som kurs!

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Organisation