Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2013-11-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 18 mm
Vikt
481 g
SAB
Vl,616.89
ISBN
9789144086064
Psykiatri för primärvården (häftad)

Psykiatri för primärvården

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-11-28
379
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Psykisk sjukdom utgör en stor del av all sjukdom. Så är det i Sverige och så är det i hela världen. Den finns överallt där det finns människor. Eftersom sjukdomspanoramat i primärvården speglar den totala sjukligheten blir förstås psykisk sjukdom vanlig även på vårdcentralen och hos företagsläkaren.

Den här boken är tänkt som en vägledning för allmänläkare som i sin vardagskliniska verksamhet möter patienter med psykisk sjukdom, psykiska symtom eller psykisk ohälsa. Att lära sig känna igen psykisk sjukdom och att känna sig trygg med hur, när och om den ska behandlas underlättar allmänläkarens vardagsarbete.

Boken beskriver vanliga symtom och hur dessa kan tolkas samt hur olika stressmoment kan påverka sjukdomsbilden. Den tar även upp hur vanliga och mindre vanliga psykiska tillstånd kan handläggas i primärvården och när specialistpsykiatrin ska konsulteras. Ett särskilt avsnitt tar upp speciella omständigheter som t.ex. våld, förståndshandikapp och graviditet och amning vid psykisk sjukdom. Här finns även ett kapitel om läkarens juridiska ansvar.

Psykiatri för primärvården vänder sig till läkare verksamma inom "första linjens sjukvård", det vill säga distriktsläkare, företagsläkare och allmänmedicinare inom liknande verksamheter. Tanken är att den ska vara användbar på flera nivåer och att såväl ST-läkaren som den erfarne klinikern ska kunna ha nytta av den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykiatri för primärvården
  2. +
  3. Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - narkotika : uppmärksamma, motivera och behandla inom primärvård, socialtjänst och psykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riskbruk och missbruk : alkohol - läkemedel - n... av Katarina Johansson, Peter Wirbing (inbunden).

Köp båda 2 för 818 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykiatri för primärvården