Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-10-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Medarbetare
Bo, Sune (förf.) / Cooke, David (förf.) / Gröning, Linda (förf.) / Kongerslev, Mickey (förf.) / Logan, Caroline (förf.) / Pedersen, Liselotte (förf.) / Rypdal, Knut (förf.) / Simonsen, Erik (förf.) / Tuvblad, Catherine (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Vlac
ISBN
9789144086071
Psykopati (häftad)

Psykopati

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-10-31
369
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Psykopati har i dagligt tal kommit att förknippas med människor som begår kallblodiga och fasansfulla handlingar, som till exempel seriemord, terrorattacker och bedrägerier i miljonklassen. I den här boken söker vi oss bort från alla sensationsskildringar och ger en professionell men samtidigt lättillgänglig introduktion till psykopati - vad är det och vad kan vi göra åt det?

Boken är skriven och redigerad av experter på psykopati med anknytning till Skandinavien. Med utgångspunkt i aktuell forskning undersöker författarna centrala frågor om psykopati, som bland annat hur psykopatiska personlighetsdrag yttrar sig och hur denna personlighetsstörning utvecklas. Boken behandlar också praktiska frågor som hur psykopati skiljer sig från andra psykiska störningar, hur man gör en klinisk bedömning och utredning, vilken roll psykopati spelar i juridiska sammanhang och hur man hanterar och behandlar människor med psykopati.

Boken vänder sig till studerande och yrkesaktiva inom psykologi, psykiatri, kriminologi, juridik, socialt arbete och kriminalvård, men också till en intresserad allmänhet som vill veta mer om människor med psykopati.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykopati
  2. +
  3. Narcissism : ett psykodynamiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Narcissism : ett psykodynamiskt perspektiv av Bo Sigrell (häftad).

Köp båda 2 för 719 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Psykopati