Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2013-04-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Qbaab,Ohja
ISBN
9789144086101

Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-04-16
289
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna arbetsbok ska användas som ett verktyg för att förstå hur teorierna i huvudboken Det ordnar sig kan tillämpas i praktiken. Den fungerar även som en ögonöppnare och kan underlätta arbetet med att förändra könsfördelningen i organisationers chefsstruktur.
Det ordnar sig alltid är uppbyggd kring en rad vanliga frågor rörande kön som är återkommande i organisationer. Några sådana exempel är jämställdhetsarbete, sexuella trakasserier, kombinationen arbete och familj samt frågan om kön är -viktigare än kompetens. I boken beskrivs vardagliga och konkreta situationer som kan uppkomma på jobbet. Ofta är situationen presenterad som en ledningsfråga, det vill säga något som en chef måste hantera. Situationerna följs av en eller flera förslag till övningar som kan göras enskilt eller i grupp. Övningarna ger dig som läsare möjlighet att relatera till dina egna erfarenheter från liknande situationer. I boken presenteras också goda råd och förslag på hur man jobbar vidare med frågorna.
Den här boken är skriven för dig som arbetar med organisations- och ledningsfrågor och/eller jämställdhet. Den kan även fungera som ett komplement för dig som läser Det ordnar sig vid universitet och högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön
 2. +
 3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst bok med många exempel på hur ojämställdhet...
  Nelum Berglund, 4 augusti 2013

  Lättläst bok med många exempel på hur ojämställdhet mellan könen tar sig dagliga uttryck på arbetsplatsen, i vardagen och i samhället i stort som ger läsaren en tankeställare. Problematiken medvetandegörs. Rekommenderas varmt till de som vill skaffa en grundläggande kunskap om hur könen påverkas i vår vardag, både positivt och negativt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Det ordnar sig : teorier om organisation och kön

  Anna Wahl, Charlotte Holgersson, Pia Höök, Sophie Linghag

  Det ordnar sig är en introduktion till området organisation och genus. I boken kan du läsa om kunskapsfältet kön/genus generellt och om organisationsteorier med genusperspektiv. Författarna betonar betydelsen av organisationsnivån för förståelsen ...

 • Män har varit här längst : Jämställdhet och förnyelse i industriella organisationer

  Sophie Linghag, Anna Wahl

  Hur ser villkoren ut för kvinnor och män inom industriföretag? Och kan villkoren variera beroende på om du är chef eller verkstadsarbetare? Detta är frågor som diskuteras i boken Män har varit här längst som visar på komplexiteten i organisatorisk...