Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
89
Utgivningsdatum
2013-04-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
180 g
SAB
Qbaab,Ohja
ISBN
9789144086101
Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön (häftad)

Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-04-16
243
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna arbetsbok ska användas som ett verktyg för att förstå hur teorierna i huvudboken Det ordnar sig kan tillämpas i praktiken. Den fungerar även som en ögonöppnare och kan underlätta arbetet med att förändra könsfördelningen i organisationers chefsstruktur.
Det ordnar sig alltid är uppbyggd kring en rad vanliga frågor rörande kön som är återkommande i organisationer. Några sådana exempel är jämställdhetsarbete, sexuella trakasserier, kombinationen arbete och familj samt frågan om kön är -viktigare än kompetens. I boken beskrivs vardagliga och konkreta situationer som kan uppkomma på jobbet. Ofta är situationen presenterad som en ledningsfråga, det vill säga något som en chef måste hantera. Situationerna följs av en eller flera förslag till övningar som kan göras enskilt eller i grupp. Övningarna ger dig som läsare möjlighet att relatera till dina egna erfarenheter från liknande situationer. I boken presenteras också goda råd och förslag på hur man jobbar vidare med frågorna.
Den här boken är skriven för dig som arbetar med organisations- och ledningsfrågor och/eller jämställdhet. Den kan även fungera som ett komplement för dig som läser Det ordnar sig vid universitet och högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön
  2. +
  3. Framgångsrikt förändringsarbete : om individ och organisation i förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framgångsrikt förändringsarbete : om individ oc... av Bosse Angelöw (kartonnage).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring frågor om organisation och kön. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst bok med många exempel på hur ojämställdhet...
    Nelum Berglund, 4 augusti 2013

    Lättläst bok med många exempel på hur ojämställdhet mellan könen tar sig dagliga uttryck på arbetsplatsen, i vardagen och i samhället i stort som ger läsaren en tankeställare. Problematiken medvetandegörs. Rekommenderas varmt till de som vill skaffa en grundläggande kunskap om hur könen påverkas i vår vardag, både positivt och negativt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det ordnar sig alltid : arbetsbok kring f...