Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2015-05-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 165 x 15 mm
Vikt
398 g
ISBN
9789144086149
Inkluderande pedagogik - God praxis och goda praktiker (häftad)

Inkluderande pedagogik - God praxis och goda praktiker

Häftad Svenska, 2015-05-26
365
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Insatser för barn med särskilda behov bör genomföras i, och i samspel med, samhällets allmänna institutioner och system. Detta är en grundtanke inom den inkluderande pedagogiken, som står i fokus för denna bok.
Inkluderande pedagogik handlar om god praxis, men även om de förutsättningar som är nödvändiga för att lärare ska kunna utvecklas till kompetenta praktiker. Ett fungerande yrkesspråk utgör en nyckel i sammanhanget, och boken bidrar till diskussionen om vad ett sådant språk består av. Den diskuterar också möjligheten att professionalisera lärarnas personliga engagemang. Ett sådant "sakligt engagemang" kommer att prägla både kommunikation och kollegialitet och skyddar den yrkesverksamma mot över belastning, vilket annars är vanligt i yrken som engagerar på det personliga planet.
Boken vänder sig främst till förskollärarstudenter, verksamma förskollärare och förskolechefer. Men den är även högst relevant för andra som intresserar sig för förskola och fritidshem, för lärarprofessionen och för barn i behov av särskilt stöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inkluderande pedagogik - God praxis och goda praktiker
  2. +
  3. En inkluderande skola - möjligheter, hinder och dilemman

De som köpt den här boken har ofta också köpt En inkluderande skola - möjligheter, hinder och... av Claes Nilholm (häftad).

Köp båda 2 för 623 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Inkluderande pedagogik - God praxis och g...