Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2015-05-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
315 g
SAB
Vla
ISBN
9789144086637
Basal Kroppskännedom : den levda kroppen (häftad)

Basal Kroppskännedom : den levda kroppen

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-05-15
312
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 21:30 för leverans innan julafton
Livsstilssjukdomarna har tilltagit, oro för framtiden ger ökade existentiella problem och vilsenhet i tillvaron, både hos ungdomar och äldre. Den psykiska ohälsan med diagnoser som depression och ångest har ökat lavinartat. Basal Kroppskännedom (BK) är en fysioterapeutisk behandlingsmetod som har som målsättning att tillsammans med brukaren/patienten hitta det friska och starka inom varje individ istället för att fokusera enbart på symptom och problem. Mötet mellan brukaren/patienten och behandlare är lika viktigt som övningarna i sig, då relationen kan öka motivationen och medverka till en förändring som leder till bättre hälsa.

I BK är relationen till sig själv, andra och omvärlden viktiga faktorer som påverkas negativt när man inte mår bra. Det är då lätt att tappa kontakten med sig själv och kroppen. BK-metoden utmärks av mycket enkla rörelser som görs under medveten närvaro (mindfulness) för att öka medvetenheten om sig själv i vardagen och stärka de egna hälsoresurserna.

Boken tar sin utgångspunkt i en fallbeskrivning av Anna, en stressad kvinna med smärtor och ångest. De teorier som ligger till grund för BK utvecklas och beskrivs. Slutligen visar boken på en del grundläggande övningar ur övningskonceptet.

Författarna vänder sig, förutom till fysioterapeuter, även till studenter inom vårdsektorn och övrig intresserad vårdpersonal. Till målgruppen hör även alla som är intresserade av sin egen utveckling och frågor som berör förmågan att komma i kontakt med sig själv genom sin egen kropp där alla dimensioner i människan belyses: den fysiska, fysiologiska, psykologiska och existentiella.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Basal Kroppskännedom : den levda kroppen
 2. +
 3. Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att förstå kroppens budskap : -sjukgymnastiska ... av Gabriele Biguet, Riitta Keskinen-Rosenqvist, Adrienne Levy Berg (häftad).

Köp båda 2 för 864 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Basal Kroppskännedom : den levda kroppen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Baskunskaper om BK
  Gun Kronholm, 3 februari 2016

  Översiktlig och lättbegriplig bok om Basal Kroppskännedom.
  Bra med många vetenskapliga referenser. Konkret!
  Det är inte tillräckligt att läsa boken för att kunna behandla patienter med svårare problematik, men ger tillräckliga inblickar för att man skall kunna avgöra om metoden alls passar en själv. Om man vill lära sig den på djupet eller inte.
  Funderar du på en BK-kurs så läs boken först! Jag tycker den ger bra kött på benen för att kunna ge argument varför man behöver lära sig BK. Varför inte låna ut den till din chef?

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Basal Kroppskännedom : den levda kroppen