Barnlitteraturens värden och värderingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2012-12-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 25 mm
Vikt
633 g
SAB
G.092,809.89282
ISBN
9789144086675
Barnlitteraturens värden och värderingar (häftad)

Barnlitteraturens värden och värderingar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-12-28
359
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Barnlitteraturens värden och värderingar har länge varit centrala i diskussioner om barnlitteratur, såväl i samhället som vid skolor och universitet. Frågor som diskuterats är definitioner av barnlitteraturens värden nu och förr, censurens betydelse, önskvärda och mindre önskvärda värderingar i barnlitteratur och den förmedlade synen på sexualitet, mångkultur och miljö.

I denna antologi framhåller författarna att dessa frågor fortfarande är viktiga att diskutera, men ur nya infallsvinklar. Boken undersöker frågeställningarna ur en mängd olika perspektiv och visar på så sätt hur de kan

angripas från dagens forskningshorisont. Barnlitteraturens värden definieras och diskuteras i boken. Flera av bidragen problematiserar förläggarnas, läsarnas och litteraturkritikernas roller som tongivande röster om barnlitteraturen. Andra kapitel handlar om värderingar av etnicitet, ekologi, genus och sexualitet i barn- och ungdomslitteraturen. Dessutom tar boken upp värden och värderingar i tv och film för barn och ungdom.

Barnlitteraturens värden och värderingar är avsedd att användas av studenter och forskare i ämnet barnlitteratur och barnkultur vid universitet och högskolor, men kan med fördel även läsas av den som är allmänt intresserad

av dessa frågor.

Skrifter utgivna av Svenska barnboksinstitutet nr 119. ISSN 0347-5387
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barnlitteraturens värden och värderingar
  2. +
  3. Teen noir : om mörkret i modern ungdomslitteratur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teen noir : om mörkret i modern ungdomslitteratur av Maria Nilson (häftad).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Barnlitteraturens värden och värderingar