Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2013-07-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 16 mm
Vikt
429 g
SAB
361.61,Oh
ISBN
9789144086699
Socialpolitik i Norden : en introduktion (häftad)

Socialpolitik i Norden : en introduktion

Häftad Svenska, 2013-07-05
406
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialpolitik i Norden är en introduktion till socialpolitik både som akademiskt ämne och som samhällelig verksamhet. Välfärdsstaten har under de senaste decennierna konfronterats med en rad olika utmaningar som bland annat har lett till förändringar i de sociala trygghetssystemen och annorlunda synsätt på statens roll för den sociala välfärden.

Bokens kapitel behandlar socialpolitiken och den nordiska välfärdsstaten utifrån olika synvinklar. Inledningsvis behandlas socialpolitikens väsen, uppkomst och utveckling. Sedan diskuteras socialpolitikens koppling till det mänskliga välbefinnandet samt de politiska och institutionella särlösningar som kännetecknat de nordiska ländernas välfärdssystem. Avslutningsvis behandlas socialpolitikens effektivitet med avseende på det mänskliga välbefinnandet, men även välfärdsstatens utmaningar och framtidsutsikter.
Socialpolitik i Norden vänder sig i första hand till studerande inom social vetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar, exempelvis sociologi, statsvetenskap eller socialt arbete, men kan samtidigt läsas av alla som är intresserade av frågor i anslutning till sociala rättvisefrågor, mänskligt välbefinnande samt den nordiska välfärdsstaten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpolitik i Norden : en introduktion
  2. +
  3. Perspektiv på sociala problem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på sociala problem av Anna Meeuwisse, Hans Swärd, Anna-Karin Andershed, Henrik Andershed, Gunvor Andersson (kartonnage).

Köp båda 2 för 856 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Nygård

Bloggat om Socialpolitik i Norden : en introduktion