Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2014-08-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
252 x 178 x 15 mm
Vikt
740 g
SAB
Vpf,Vpeb
ISBN
9789144087078
Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande (häftad)

Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2014-08-28
448
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken behandlar de vanligaste medicinsk-tekniska arbetsuppgifterna som ligger inom sjuksköterskans yrkesområde. Den ger en anatomisk-fysiologisk bakgrund till de olika momenten som behandlas, beskriver material och utrustning och vilka förberedelser som är viktiga. För varje moment ges förslag på lämplig teknik som beskrivs steg-för-steg och vilka åtgärder som är viktiga i efterarbetet. De risker som finns för de olika behandlingarna och hur säkerheten kan tillgodoses i arbetet tas också upp.
Boken är rikt illustrerad med instruktiva teckningar och fotografier i färg. En bärande tanke vid arbetet med boken har varit att bildmaterialet och texten skall samverka för att ge en ökad tydlighet i hur olika moment skall genomföras. Till Medicinsk teknik hör också en digital version av boken med sammanfattningar, övningar och tester. Här finns även filmsekvenser kopplade till de praktiska moment som beskrivs i boken. Instruktioner för hur du kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Boken vänder sig främst till studenter på sjuksköterskeprogrammet på grundläggande nivå, men kan också användas i annan utbildning där medicinsk-tekniska moment ingår, samt som referenslitteratur för yrkesverksamma sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande
 2. +
 3. Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säker läkemedelsberäkning : dos, styrka, mängd av Lars André Olsen, Maria Hälleberg Nyman (häftad).

Köp båda 2 för 817 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Medicinsk teknik : teori, planering och genomförande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välanvänd bok!
  AF, 10 maj 2019

  En väldigt pedagogisk och bra beskrivningar av de olika medicinsk-tekniska moment. Detta är en av de böcker jag använt mest hittills under min utbildning.

 2. En bok som beskriver momenten i detalj
  Per Ola Edblad, 21 januari 2019

  Äntligen en bra beskrivande bok för de olika momenten som görs i t ex pvk. Boken går inte bara igenom tekniken utan också planering och förberedelse. Momenten är bra beskrivet och går in på djupet så att läsaren verkligen kan lära sig allt som har att göra med de olika medicinska delarna. Perfekt bok.

 3. Toppen bok!
  Fanny H., 2 oktober 2018

  Har haft ENORM nytta av denna superbra bok i min sjuksköterskeutbildning. Beskriver väldigt bra med både bilder och text (steg för steg) utförande, indikation, risker m.m. av bland annat: KAD på man och kvinna, sondsättning, oxygenbehandling, sugning av luftvägar, pvk, venprovtagning, infusion, intramuskulär, subcutan och intravenös injektion med mera.
  Är halvvägs i min utbildning och denna boken är ett av de bästa köpen hittills, och den bok jag utan tvekan använt mest. Ett måste i varje sjuksköterskas bokhylla!

 4. Super bra bok!
  Martina, 22 mars 2016

  Tydligt och lätt att förstå och bra att det finns med inspelningar av nästan alla moment. Rekommenderar denna bok start om du läser till ssk :)

 5. Lätt läst!
  Johanna M, 19 februari 2015

  Bra bok där de förklarar alla steg och hur man ska förbereda sig inför alla moment. Rekommenderas till alla som utbildar sig till sjuksköterska.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Medicinsk teknik : teori, planering och g...