Genusmedveten journalistik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2013-11-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 7 mm
Vikt
166 g
SAB
Bt,070
ISBN
9789144087405
Genusmedveten journalistik (häftad)

Genusmedveten journalistik

Häftad Svenska, 2013-11-01
270
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför förändras inte mediebilden av kön eller, om man hellre vill, genus i samma takt som den övriga samhällsutvecklingen? Varför går det så långsamt i medierna och - kanske ännu viktigare - varför tycks så många inom mediesfären uppleva att genusfrågan är avklarad?

Det är om dessa frågor denna bok handlar. Hur kan man bedriva genusmedveten journalistik och varför är det viktigt med en jämn könsrepresentation i medieutbudet? Boken tar sig an frågor som hur kvinnor respektive män representeras i medierna och även hur denna gestaltning ser ut. Framställs kvinnor respektive män på olika sätt och tillåts de göra olika saker i nyhetsmedierna?
I boken presenteras aktuell svensk och internationell forskning. Boken är även rikt illustrerad med aktuella svenska exempel. Boken är lämplig för studenter inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap och genusvetenskap. Genom sina handfasta råd om hur man kan förändra nyhetsinnehållet och öka graden av genusmedvetenhet på nyhetsredaktioner är den också lämplig för personer som i sin yrkesverksamhet arbetar med journalistik, medier och kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genusmedveten journalistik
  2. +
  3. Medielandskap & mediekultur : en introduktion till medie- och kommunikationsvetenskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medielandskap & mediekultur : en introduktion t... av Göran Bolin, Stina Bengtsson, Michael Forsman, Peter Jakobsson, Sofia Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 649 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Genusmedveten journalistik