Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
227
Utgivningsdatum
2013-10-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Björn Kumm
Dimensioner
223 x 155 x 13 mm
Vikt
334 g
ISBN
9789144087436
Professionellt kapital - - att utveckla undervisning i alla skolor (häftad)

Professionellt kapital - - att utveckla undervisning i alla skolor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-11
305
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I denna senaste och viktigaste samverkan presenterar författarna en banbrytande ny agenda för att förändra framtiden för undervisning och offentlig utbildning. Idédriven, evidensbaserad och strategiskt kraftfull bekämpar Professionellt kapital de trötta argument och stereotyper av lärare och undervisning. Den innehåller åtgärder och riktlinjer för klasslärarna, administratörer, skolor och distrikt samt statliga och federala ledare. Detta är en bok som ingen lärare eller skolledare har råd att ignorera. Att undervisa professionellt eller undervisa som ett proffs, som man säger på idrottsspråk, är ett personligt löfte att ägna sig åt rigorös träning, kontinuerligt lärande, återkoppling från kolleger, respekt för fakta, positivt intresse för föräldrar, kamp för att överträffa sig själv och att engagera sig mycket mer än vad som krävs i något skriftligt avtal. Men man kan inte gå på och undervisa som ett proffs dag ut och dag in, om inte alla ens kolleger också undervisar som ett proffs. Oavsett om man är ensam i skolsalen eller arbetar i grupp innebär "att undervisa som ett proffs" att det förtroende, den kompetens och den kritiska återkoppling man mottar från sina kolleger alltid finns hos en själv.

I den här boken hävdar författarna att om man undervisar som ett proffs innebär det ett kollektivt och mycket tydligt ansvar - där statsmakten och de fackliga organisationerna måste bortse från sina åsiktsskillnader och ta ledningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionellt kapital - - att utveckla undervisning i alla skolor
  2. +
  3. Elevnära skolledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Elevnära skolledarskap av Viviane Robinson (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Professionellt kapital - - att utveckla undervisning i alla skolor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Yvig
    Christian Thomasson, 14 augusti 2018

    Författarna svingar yvigt mot allt och alla. Är kritiska till allt. Lärarna är egentligen bra en kort period sen blir de illusionerade. Ganska pessimistiskt. Ägnar mycket av utrymmet att ifrågasätta om poiitiker skall styra skolan. Sen kommer ett avsnitt om evidens och forskning där de diskuterar mycket vad är evidens och för vem? Rörigt och intetsägande

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna