Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
509
Utgivningsdatum
2015-08-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
221 x 155 x 26 mm
Vikt
710 g
ISBN
9789144087566
Brott, kärlek, främmande världar - Texter om populärlitteratur (häftad)

Brott, kärlek, främmande världar - Texter om populärlitteratur

Häftad Svenska, 2015-08-12
413
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
På senare tid har populärlitteraturen i allt större utsträckning kommit att behandlas i undervisningen på universitet och högskolor. Det har dock rått en påtaglig brist på svenska läromedel inom området och de få som funnits har haft många år på nacken.

Denna antologi är tänkt att avhjälpa dessa problem genom att tillhandahålla en rad historiska och samtida perspektiv på svensk och internationell populärlitteratur. Här finns texter om allt från populärlitteraturens definitioner, egenart, estetik och läsare till uppsatser om bästsäljare och genrer som deckaren, romantikberättelsen, chick lit, fantasy, skräck och science fiction.
Bland de medverkande författarna finns Viktor Sjklovski, Tzvetan Todorov, Johan Svedjedal, Lisbeth Larsson och en rad andra framstående forskare. Antologin har också en fyllig bibliografi över nyare svensk forskning om populärlitteratur, som gör det lätt att finna mer material för vidare studier.

Boken vänder sig i första hand till universitets- och högskolestudenter, men är läsvärd för alla med litteraturvetenskapligt intresse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brott, kärlek, främmande världar - Texter om populärlitteratur
  2. +
  3. Prosaberättelser om brott på den svenska bokmarknaden 1885-1920 : en biblio

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prosaberättelser om brott på den svenska bokmar... av Dag Hedman (inbunden).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Brott, kärlek, främmande världar - Texter...