Att skapa effektiva team : en handledning för ledare och medlemmar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2013-02-06
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sten Andersson
Dimensioner
225 x 170 x 10 mm
Vikt
412 g
SAB
Qbaab,Doka,658.4022
ISBN
9789144088181
Att skapa effektiva team : en handledning för ledare och medlemmar (häftad)

Att skapa effektiva team : en handledning för ledare och medlemmar

(38 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad, Svenska, 2013-02-06

Slutsåld

Hur skapar man effektiva och högpresterade team? Hur får man medlemmarna i en grupp att trivas och vilja göra sitt bästa? Hur ska en ledare hantera gruppen under olika utvecklingsstadier och när det uppstår konflikter? Hur påverkas grupper av att medlemmarna kommer från skilda kulturer med olika uppfattningar om ledarskap och medlemskap? Detta är bara några av de många frågor som Susan Wheelan diskuterar

i denna andra, fördjupade utgåva av sin framgångsrika bok Att skapa effektiva team. Den är en praktisk handledning för hur man bygger upp team steg för steg och hur man lyckas bevara deras topprestationer.

Boken bygger på författarens långa och framgångsrika erfarenheter av att arbeta med grupper inom både den offentliga sektorn och näringslivet. Författaren skriver enkelt och rakt på sak, med en rad praktiska exempel och reflekterande frågescheman som både gruppmedlemmar och ledare kan använda sig av. Hon visar vilka verktyg som krävs för att team ska lyckas. Hur möten ska utformas. Hur man hanterar konflikter och "besvärliga" medarbetare. Hur man ger feedback i form av både beröm och kritik. Hur man får medlemmarna av vara kreativa, och hur ledaren bör uppträda i olika situationer.

Att skapa effektiva team har blivit en bestseller i många länder och vänder sig till både ledare och medlemmar, konsulter, psykologer, utbildare på olika kursprogram inom en rad verksamheter i den offentliga och den privata sektorn. Men även till studenter som läser organisationsteori, management, och andra som är involverade i gruppstudier och ledarskapsfrågor.

Andra upplagan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Att skapa effektiva team : en handledning för ledare och medlemmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fler borde läsa den
  Jessika R, 5 december 2015

  Mycket intressant och ett vidare perspektiv på att få arbetsgrupper att fungera. Väl värd att läsa för alla som vill få gruppen att fungara bättre.

 2. Varit till stor hjälp
  Frida Hansson, 15 september 2015

  Bra bok med mycket in formation. Lättläst och har hjälpt på många sätt. Både med att hjälpa gruppen framåt med tips i olika former samt med den information vi behövt till vår kurs.

  Skulle rekommendera denna till alla som jobbar i grupp

 3. Lärt mig mycket
  Camilla, 13 april 2015

  Väldigt intressant och användbar bok oavsett vem man är - så länge man möter människor på ett eller annat sätt. Jag har lärt mig mycket utifrån den. Fungerar som en handbok för både ledare och gruppmedlemmar. Aningen repetitiv mot slutet, kändes ibland som att läsa samma kapitel två gånger. Lättläst layout och bra upplägg i boken.

 4. Många har inte upplevt ett högpresterande team!

  Klar, forskningsbaserad och tydlig beskrivning av hur team KAN utvecklas när ledarskapet är tillräckligt medvetet och anpassat efter gruppens mognad. Men de flesta team kommer aldrig till det fjärde stadiet, de fastnar i stadium ett eller två (av fyra) därför att de antingen är alltför rädda för konflikter eller saknar kommunikationsverktygen som behövs för att hantera konflikter konstruktivt. Många kan inte heller skilja mellan stadium ett och tre. De tror att det nått stadium tre när de i ... Läs hela recensionen

 5. Bra stöd och vägledning
  Jacob, 22 maj 2014

  Vid en första titt känns boken lätt ostrukturerad och med för mycket text. Men när jag ger den lite mer tid hittar jag relevanta förklaringar för varför mina medarbetare uppför sig som de gör, samt bra tips för hur jag ska hantera olika situationer och undvika grupp-relaterade konflikter i mitt arbete som projektledare.

 6. Uppslagsbok
  Monica Johansson, 24 januari 2014

  En bra bok att använda som uppslagsbok, mest i arbetet men även för privat bruk. Det lyfts ger en hel del aha-tankar när man läser och känner igen vad som skrivs.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Att skapa effektiva team : en handledning...