Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2015-01-23
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
622 g
SAB
Vf
ISBN
9789144088372
Handkirurgi (häftad)

Handkirurgi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-01-23
487
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den mänskliga handen kan ses som ett sinnesorgan - en hjärnans förlängning mot yttervärlden. Händernas förmåga till både finmotorik och kraftgrepp spelar en avgörande roll och en handskada kan skapa stora problem i yrkeslivet och för möjligheten att uppleva en meningsfull fritid. Denna tredje upplaga av Handkirurgi återspeglar den snabba utvecklingen som skett inom handkirurgin och innehållet har uppdaterats och utökats med avsnitt om känselfysiologi, ligamentskador inom handledsregionen, handleds- och fingerproteser, endoskopisk och artroskopisk kirurgi samt handrehabilitering. Boken ger en introduktion i ämnet handkirurgi, sammanfattar de viktigaste principerna för handläggning av handkirurgiska akuta och elektiva fall och beskriver de viktigaste sjukdomstillstånden som kan drabba handen.
Boken vänder sig till medicine kandidater under klinisk utbildning men också till ortopeder, allmänkirurger och plastikkirurger som handlägger handproblem av enklare och medelsvår natur. Den kan med fördel även användas inom primärvård och företagshälsovård, liksom av arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter och sjuksköterskor under utbildning eller yrkesverksamma inom fältet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handkirurgi
 2. +
 3. Kirurgi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kirurgi av Bertil Hamberger, Ulf Haglund (inbunden).

Köp båda 2 för 1427 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handkirurgi. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra underlag
  Liza I, 14 juli 2015

  Bra bok som ger ett fantastiskt underlag för den som är intresserad av skador och sjukdomar i händer. Riktar sig till läkare, studenter inom medicin, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter... Ett mycket gott komplement till de gamla hederliga böckerna Handens Rehabilitering vol 1 och 2 av Sollerman som fungerar hur bra som helst än idag, men denna känns som ett mycket gott bidrag inom området.

  Är själv student och blivande arbetsterapeut, finns mycket matnyttigt i den här bo... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Handen i den digitala världen

  Göran Lundborg

      I vår digitaliserade värld har handens roll förändrats. Datorer har tagit över mycket av de aktiviteter som händerna är vana att utföra. Handens komplicerade grepp och funktioner ersätts alltmer av enskilda fingrars tryck på en skärm...