Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2016-05-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 10 mm
Vikt
263 g
SAB
Doka
ISBN
9789144088501
Rollanalys och coachning (häftad)

Rollanalys och coachning

Häftad Svenska, 2016-05-04
329
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är det tänkt att du ska göra i din roll på arbetet och vad är det du faktiskt gör? Utför du uppgifter som egentligen går utanför din roll? Vad behöver du och dina medarbetare veta om varandras rolltagande för att ni ska kunna arbeta och samarbeta effektivt?

Den som går in i en organisation får en roll, en position med plikter och ansvar, knuten till sig. Oavsett organisationens uppgift har varje roll tagare sin egen inre bild av hur den egna organisationen fungerar, vilken verksamhet som sker där och vad som förväntas. Trots att dessa inre bilder sällan diskuteras av organisationens medlemmar finns de där. Personlig erfarenhet, motivation, känslor och det sammanhang i vilket organisationen befinner sig påverkar hur rolltagare formar och tar sina roller. Det kan vara svårt att veta var gränsen mellan olika roller går.

I Rollanalys och coachning presenteras flera konkreta verktyg och modeller för organisations-/ rollanalytiskt informerad coachning av såväl en enskild individ som en grupp eller ett större system.

Boken är en vägledning för både den som står i begrepp att ta ett coachande uppdrag och för den som själv är i behov av coachning. Texten vänder sig, förutom till blivande coacher i arbetslivet, till studerande, beteendevetare, psykologer, socionomer och övriga praktiker vilka önskar arbeta coachande utifrån ett psykodynamiskt och systemiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rollanalys och coachning
  2. +
  3. Studentlivet vadådå? - Motivation, inspiration och coachning genom  studentlivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studentlivet vadådå? - Motivation, inspiration ... av Carl-Johan Herslow, Mattias Åberg (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Rollanalys och coachning